Výroční zpráva o činnosti kroužku za rok 2019

07.03.2020 22:27

Florbalový kroužek pro chlapce vznikl v únoru roku 2016. Trénink se koná jednou týdně v tělocvičně ZŠ a trvá jeden a půl hodiny. Chlapci jsou rozděleni do dvou kategorií. První kategorii tvoří chlapci 1. až 4. třídy ZŠ a jejich trénink trvá prvních 45 minut. Druhou kategorii tvoří chlapci 5. až 9. třídy ZŠ a jejich trénink trvá zbylých 45 min. Kroužek pravidelně navštěvuje přibližně 36 chlapců (20 v mladší kategorii a 16 ve starší). S vedením tréninků pomáhají 2 další trenéři/tatínci hráčů.

            Mladší florbalisté se učí nezbytné základy tohoto sportu jako je držení hole, kontrola míčku a přihrávky. Starší florbalisté trénují především přihrávky, střelbu, poziční hru a taktiku. Letos nám byla zkrácena doba tréninků, tak nám již nezbývá čas na rozcvičku a závěrečné protažení. Trénink je tak zaměřen především na techniku, kterou tříbíme různými florbalovými cvičeními a pak hrajeme samotný florbal.

            V roce 2019 jsme se zúčastnili tří SHM bodovacích florbalových turnajů. Na prvním turnaji v Kroměříži, který se konal 12. ledna jsme se umístili na 7 místě z 9 týmů. Tento turnaj byl součástí školního roku 2018/2019 a zúčastnilo se ho našich 9 chlapců 5. až 9. třídy. Na druhém turnaji v Koryčanech, který se konal 2. listopadu a spadá už do školního roku 2019/2020, jsme se umístili na 1. místě. Tohoto turnaje se zúčastnilo 10 hráčů. Na třetím turnaji, který se konal 30. listopadu jsme se umístili na 4. místě. Tohoto turnaje se zúčastnilo 9 hráčů.

            Příští rok bychom se rádi nadále účastnili florbalových turnajů, ze kterých si naši chlapci odnášejí spoustu zážitků, radosti ze hry a především cenných zkušeností potřebných ke sportovnímu růstu každého mladého florbalisty. V tomto školním roce 2019/2020 máme vzhledem k dobrým výsledkům z turnajů velkou šanci se kvalifikovat na závěrečný SHM turnaj do Prahy, tak snad se to povede.

            Vedení SHM, trenérům a ochotným rodičům tímto děkujeme za poskytovanou podporu.

 

                                                                                                                      Petr Jakubec

—————

Zpět