Výroční zpráva o činnosti kroužku za rok 2017

07.03.2020 22:19

Florbalový kroužek pro chlapce vznikl v únoru roku 2016. Trénink se koná jednou týdně v tělocvičně ZŠ a trvá dvě a čtvrt hodiny. Chlapci jsou rozděleni do dvou kategorií. První kategorii tvoří chlapci 1. až 4. třídy ZŠ a jejich trénink trvá 60 minut. Druhou kategorii tvoří chlapci 5. až 9. třídy ZŠ a jejich trénink trvá 75 min. Kroužek v roce 2017 navštívilo kolem 40 chlapců a pravidelně trénink navštěvuje přibližně 25 chlapců. Mladší florbalisté se učí nezbytné základy tohoto sportu jako je držení hole, kontrola míčku a přihrávky. Starší florbalisté trénují především přihrávky, střelbu, poziční hru a taktiku. Trénink je vždy rozdělen do několika fází. Pro rozehřátí těla hrajeme různé hry, poté následuje rozcvička, florbalová cvičení, samotný florbal a nakonec protažení.

            V roce 2017 jsme se zúčastnili tří SHM bodovacích florbalových turnajů v Kroměříži. Na prvním turnaji, který se konal v lednu, jsme se umístili na 3. místě ze 6 týmů. Tento turnaj byl součástí školního roku 2016/2017 a zúčastnili se ho chlapci 5. až 8. třídy. Zbylé 2 turnaje spadají do školního roku 2017/2018, oba se konaly v listopadu. Těchto turnajů se zúčastnily dokonce vždy dva naše týmy, které byly složeny z chlapců 4. až 9. třídy. Jeden náš tým se umístil na 1. a poté na 3. místě, druhý tým se umístil na 6. a poté na 5. místě. Náš úspěšnější tým by mohl postoupit na celostátní SHM turnaj konaný v březnu 2018 v Praze, pokud se umístí na 1. nebo 2. místě na posledním turnaji školního roku 2017/2018, který se  koná v lednu 2018. Pokud by se toto podařilo, tak by se jednalo o mimořádný úspěch.

            Do kroužku jsme zakoupili několik potřebných věcí. Doplnili jsme brankářskou výstroj o další chrániče a pořídili jsme 40 ks plastových met, které používáme ke slalomovým cvičením.

            Příští rok bychom se rádi nadále účastnili florbalových turnajů, na kterých naši chlapci získávají zážitky, radost ze hry a především cenné zkušenosti potřebné ke sportovnímu růstu každého mladého florbalisty. Od doby kdy kroužek vznikl, lze u chlapců, kteří tréninky pravidelně navštěvují, pozorovat jejich výrazné zlepšení v tomto sportu.

 

                                                                                                                      Petr Jakubec

—————

Zpět