Haluzáři

04.10.2013 00:15

Střelnice

Spolu s dalším turnajem nadešel čas také pro další přátelák. Mnozí z nás tuto situaci přivítali s otevřenou náručí, neboť měli konečně možnost oprášit svoje hokejky po období florbalového půstu. A někteří, jmenovitě Bohdan, ani nic oprašovat nemuseli, protože jejich hůl ještě zářila novotou. Zmíněného kapitána týmu doplnili jeho tradiční spoluhráči z turnajové čtverky, čili Tomáš, Péťa a Franta, zatímco z druhého kvarteta byli přítomní pouze Šafík s Vlastíkem, kteří ale využili služeb klanu Divišů. A závěr tohoto úvodíku nezbývá než opepřit opravdu senzační novinkou svou neuvěřitelností skoro až hraničící s bulvárem, protože mezi třemi tyčemi stanul v našem dresu poprvé od posledního turnaje minulé sezóny Jindra. Soubor s docházkou neobvyklou čárku za účast v prvním řádku nesl natolik těžce, že musel být několikrát restartován.

I díky tomu, že náš brankář nebyl zrovna tím prvním na place, jsme si mohli dopřát poměrně dlouhé rozcvičování, při kterém jsme povětšinou zrovna neomylnou střeleckou fazónou neoplývali. Po chvíli se už mohlo jít na věc.

Hala na Lesné dnes nebyla úplně vyprodaná a objektivně řečeno, fanoušci, kteří dali přednost fotbalovému Liberci nemuseli svého rozhodnutí příliš litovat. Po florbalové stránce totiž nezářil ani jeden z týmů, na druhou stranu branek dnes padalo nebývale mnoho, čímž snad mohlo být oko náročnějšího diváka uspokojeno. Svým dílem k tomu přispěly poměrně děravé a především nezvykle chybující obrany. Všechno to začal Vlastík, jehož zaváhání v rozehrávce naštěstí soupeř nepotrestal, a tak sám zmiňovaný hned z následného brejku po spolupráci s Šafíkem potvrdil ohrané, leč stále platné pravidlo „nedáš, dostaneš“. Na 2:0 zvyšoval Bohdan, který si tak na pažbu své nové zbraně připsal první zářez. Jenomže následující minuty se nesly zejména ve znamení chyb naší druhé čtverky, která inkasovala snad čtyři laciné branky v řadě a najednou byl ve dvoubrankovém vedení soupeř.

Pak sice druhá čtverka vážněji chybovat prakticky přestala a naopak začala i střílet góly, jenomže její původní hrou se nechala inspirovat čtverka první, takže jsme v utkání stále tahali za kratší konec. Pomyslný zlom nastal přibližně za stavu 6:8 z našeho pohledu, kdy jsme sérií asi pěti branek v řadě otočili vývoj zápasu bezpečně do svých rukou. Tříbrankový náskok jsme si více méně udržovali až do konce, který nějak ne a ne přijít. V nastavených dvou minutách jsme přidali ještě dva kousky a odvezli si tak vítězství v pěkném poměru 18:13 a s ním snad i trochu sebevědomí do nadcházejícího turnaje.

Bohužel dnes chybí podrobnější záznamy o tom, jak se ta která branka urodila, pro rozdráždění fantazie čtenáře můžeme alespoň podotknout, že mimo jiné se dvakrát prosadil svým pověstným fríčkem Šafík a občas se podařila i nějaká pohlednější kombinace, jako například v případě té, kterou předvedlo trio tuším Bohdan, Tomáš a do prázdné branky zakončující Péťa.

Jak se právě dívám, zápas přinesl tentokrát i v řadách Haluzářů nějaký ten ohlas, ba dokonce pozitivní. Tento ne úplně častý jev můžete sledovat zde.

PS: V tuto pokročilou hodinu nám úvodní stránka stránek prozrazuje, že svátek má František. Pokud se to týká i toho našeho, přejeme vše nejlepší!

—————

Zpět