Haluzáři

19.04.2012 23:42

Vydařená generálka na poslední turnaj

Zatímco na ligový pohár jsme odjížděli ve značně improvizované sestavě a pouze s jedním čistokrevným útočníkem, dnes tomu bylo opačně. Do obrany se totiž sešli pouze Vlastík a Péťa, v útoku byly tentokrát k vidění všechny naše ofenzivní trumfy, tedy Bohdan, Tom, Ondra i Filip. Nutno dodat, že poslední jmenovaný poměrně úspěšně pokračuje v nastoleném trendu „Slíbím účast – jejda já jsem na to zapomněl“, i když tentokrát si na Bohdana tak úplně nepřišel a vlečením za autem byl též dopraven až na halu. Neúčast zbývajících dvou obránců, Radka a Franty, byla předem známá, proto netřeba se tímto dále vzrušovat tak, jako v případě našeho míčového kouzelníka. Po dlouhé době a opět s jiným služebním vozem se nám představil v akci Jindra, kterého prý budeme v příští sezóně vídat častěji. Kéž by to byla pravda…

V těchto vzájemných zápasech bývá zvykem, že v prvních deseti minutách hry se oba soupeří spíše oťukávají, šancí mnoho nebývá. Tentokrát však jakoby nás čerstvý aprílový deštík před příchodem na halu osvěžil a Haluzáře naopak uspal, protože jsme se již ve 4. minutě ujali vedení. Pajda z úhlu překvapil vlastního brankáře. Od dvě minuty později to již bylo 2:0, tentokrát skvěle napadající Ondra přečetl rozehrávku soupeře a z prostoru malého brankoviště se nemýlil. Ještě před koncem 10. minuty jsme se dostali k dvěma dobrým příležitostem, jenže tyto zůstaly nevyužity. Nemuselo nás to mrzet, protože Hou překvapil Michala dalekonosnou střelou k pravé tyči. Pomalejší rozjezd obou brankářů podtrhl brankou taktéž snad z poloviny hřiště Pajda. Psal se hrací čas 16:00. Zajímavé je, že ačkoli si oba týmy vypracovaly slušný počet šancí či závarů před bránou soupeře, do sítě si našly cestu spíše takovéto šmudly. Za povšimnutí stojí i to, že z našich prvních tří gólů se nikomu nepodařilo vytěžit žádnou asistenci. To nebývá vzhledem k našemu kombinačnímu pojetí hry zvykem.

Prvním úspěšným nahrávačem se stal až Ondra, jehož přihrávku zužitkoval Filip. Až téměř o patnáct minut později jsme se dokázali prosadit znovu, kdy po Tomově přihrávce vymetl pavučinku Vlastík. Toma zřejmě jeho prozatím první kanadský bodík nakopnul a svůj bodový účet brzy rozšířil o dva přesné zásahy. V tuto chvíli jsme zápas kontrolovali a soupeře do vážnějších příležitostí nepouštěli. Vždyť po Huňově brance z přelomu 34. a 35. minuty Ondra zvyšoval již na 8:2! Popis Huňovy akce ve výpisu (viz níže) je velice úsměvný, už kvůli tomu že se opět jednalo o střelu téměř z půlící čáry. Pokud se popis vztahoval k Huňově jiné akci, autorovi se tímto omlouvám.

V poslední třetině zápasu jsme trošku polevili, možná nám začínaly pomalu docházet síly, a Haluzářům se povedlo nepříznivě se vyvíjející skóre alespoň kosmeticky vylepšit. Nejcitelnější ztrátou však bylo nenávratné zlomení Ondrovy střelecké hokejky. I tak se ale tento pohledný mladík stihl výrazně zapsat do listiny kanadského bodování. To se zejména v závěru zápasu dařilo i Bohdanovi, který podnikal výlety ze své dočasné obranné pozice a několikrát je zakončil gólovou přihrávkou či přesnou střelou. Výhozem přes celé hřiště si připsal na poslední z jeho přesných zásahů své „áčko“ i Jindra. Podařilo se tak zabodovat všem našim hráčům, a protože Péťa ke své přihrávce z předešlého průběhu zápasu dokázal přidat i tečku za naším brankovým účtem, zapsali se mezi úspěšné střelce všichni tentokrát všichni plejeři v poli. Skóre z naší strany poměrně vydařeného zápasu se zastavilo na příznivé hodnotě 14:6.

Generálka na závěrečný turnaj sezóny tedy byla úspěšná, nezbývá než doufat, že na sobotu seženeme nějakého muže s maskou, protože kromě brankářského postu se zdá být sestava nad Slunce jasná. Snad se nám podaří vyvarovat dnes relativně dost častých chyb v obraně a v rozehrávce, které byly pravděpodobně zaviněny neustálým napadáním soupeře a které naštěstí tentokrát zůstaly nepotrestány. Největším jejich výrobcem byl asi Vlastík, který se vždy snaží danou situaci vyřešit florbalově, ačkoli mnohdy je lepší míček rázně odkopnout nebo odpálit. Prostor na zlepšení máme i v zakončení, ale neproměňovaní šancí už k nám asi tak nějak patří. Spokojení naopak můžeme být s dnešní obrannou prací útočníků a vůbec nejpozitivněji vidím z jejich dnešní hry snahu o časté zabíhání za obranu soupeře. Myslím, že je to velmi mocná zbraň, zvláště v situacích, kdy je naše obrana pod tlakem a pas přes celé hřiště bývá nejjednodušším, ale zároveň efektivním řešením. Jenom je škoda, že dnes jsme se z těchto situací vyjma Jindrova výhozu prosadit nedokázali. Všem zúčastněným děkuji za hru i za tentokrát hojné poznámky k herním situacím. Zbývá už je dovést k dokonalosti zapisování +/− bodů, ale věřím, že i toto se časem poddá.

 

Nevím, zda-li se dá očekávat reportáž našeho soupeře. Nezbývá než doufat, že se objeví tady.

 

Všechny dostupné poznámky ze zápisu z utkání byly v původní formě následující:

3:52 – vlastní gól Haluzářů

5:48 – Ondra vychytal rozehrávku, 2:0

do 10. minuty – 2 naše tutovky, ale nedali jsme

13:33 – Hou od půlky k pravé tyči

16:00 – Pajda gól z půlky, pod rukou gólmana

17:34 – Filip přehodil gólmana po Ondrově nahrávce

31:45 – Křižná přihrávka od T. a Vlastík vstřelil pod břevno

32:30 – Tom vystihl rozehrávku a bekhendovým blafákem se nemýlil

34:00 – Huňa s velkým „H“ lehkou akcí rozložil naši obranu a ještě neuvěřitelněji zakončil do ztracena, by Hou

42:30 – T. na F., odraz zpátky k T. a střela do růžku

47:31 – Po Bohdanově nahrávce dobře zacílil Ondra, 8:2

49:01 – Padáček od půlky propadl Jindrovi

49:44 – Po Péťově přihrávce a několika šancích Ondra skóruje, 9:3

61:00 – Ondra přesnou přihrávkou nahrál Hou a ten z první zakončil

73:10 – Bohdan vyslal Toma do samostatného úniku a ten se podruhé nemýlil, 11:3

75:10 – Bohdan vsítil po Ondrově křižné přihrávce, 12:4

 

  G A B + - +/-
Peťa 1 1 2 11 3 8
Vlastík 1 0 1 14 3 11
Bohdan 2 2 4 7 3 4
Ondra 4 2 6 9 2 7
Tomáš 3 2 5 7 2 5
Filip 3 1 4 9 3 6
Jindra počet zákroků neznámý, 1×A

Poznámka: Tabulka je v původní podobě, tzn. jak někteří tuší, není vše úplně v pořáku. Přebývá jeden plusový bodík a naopak chybějí celkem čtyři mínusové (dva z páté a dva z šesté obržené branky).

—————

Zpět