Haluzáři

05.01.2012 23:41

Po dlouhé době a náročné vánoční přípravě jsme na sebe poprvé v roce 2012 navlékli dresy a nastoupili proti Haluzářům. Sešli jsme se v poměrně tradiční sestavě, chyběli jenom Radek s Filipem a oba brankáři. Naši branku tedy po delší době střežil hostující Milan.

Tradiční známé tváře Haluzářů posílil ještě trojlístek mladíků, což (alespoň se mně to tak zdá) je v poslední době čím dál častější jev. Zatímco z obou jejich čtverek sršela chuť do hry, my jsme se zvolna probouzeli ze zimního spánku. Všude jsme byli později, míček nás neposlouchal a když už to vypadalo, že se rýsuje nějaká nadějná akce, špatným řešením jsme o výhodu přišli a ještě z toho plynulo nebezpečí před naší brankou. Mám na mysli například vždy zpočátku nadějně vypadající situace 3 na 2, po kterých nás Haluzáři přečíslovali a trestali.

S jejich rostoucím náskokem možná rostlo také jejich uspokojení a tím pádem i počet okének v obraně, navíc ani jejich útočníci už zpět nespěchali tak aktivně jako v úvodu zápasu, takže se nám podařilo hrůzostrašně vypadající skóre alespoň trochu upravit. I tak jsme ale několikrát ve vyložených šancích ztroskotali na tyčce nebo na dobře chytajícím Michalovi. Naopak soupeřům se dařilo střílet často velmi pohledné branky, se kterými Milan nemohl nic dělat. Zápas nakonec skočil spravedlivým výsledkem 7:12 z našeho pohledu. Snad nás tato facka nastartuje k lepšímu výkonu na nedělním turnaji AFL.

Tímto se reportáž z avizovaných časových důvodů chýlí ke svému konci, na závěr přidáváme alespoň malý bonus v podobě několika málo poznámek, které jsme stihli během zápasu ke gólům na obou stranách doplnit. Děkuji všem, kteří přispěli při tomto zapisování svou troškou do mlýna. Až na občasné drobné úpravy je vše v původním znění:

0:1 – chyba v naší rozehrávce potrestána.

1:1 – Petr nahrál přes půlku hřiště Tomovi, který překvapil Michala.

2:1 – Ondra vybojoval za brankou míč, který se odrazil k volnému Bohdanovi, ten si pohrál s brankářem a s přispěním tyče zavěsil.

2:2 – (čas 8:31) Soupeř si v našem obranném pásmu zakličkoval a uklidil míček pod horní tyčku.

2:3 – (čas 10:30) Petr neuhlídal Pajdu, který z otočky skóroval.

2:4 – (12. minuta) Ve střetu hokejek byla ta Jirkova rychlejší a z voleje krásně uklidila balonek po zemi ke vzdálenější tyči.

...

2:6 – (18. minuta) další obdžná branka z nedůslednosti.

...

3:8 – soupeř se po brejku opět raduje.

...

4:10 – Hul se po několikáté obtáčí okolo obránce (tentokrát Franty) a míří přesně.

 

  G A B + - +/-
Franta 0 0 0 4 9 -5
Petr 0 2 2 5 8 -3
Vlastík 1 0 1 5 5 0
Bohdan 3 1 4 7 8 -1
Ondra 0 3 3 3 8 -5
Tomáš 3 1 4 4 5 -1

Pozn. Tabulka není úplná, chybí v ní celkem pět mínusů (v jednom případě chybí ze záhadných důvodů mínus u jednoho hráče a v jednom záznam celé čtverky). Naopak k jedné z našich vstřelených branek se dle záznamu hrdě hlásilo pět hráčů. Plusový bodík tak byl dodatečně stržen Tomovi, protože ji měli na svědomí oba zbývající útočníci: Bohdan (G) a Ondra (A).

Uvidíme, jestli někdo od Haluzářů napíše na dnešní zápolení podrobnější pohled. V pozitivním případě se nejspíš objeví tady.

—————

Zpět