Zápasy AFL: druhé kolo

19.09.2015 15:08

19.09.2015 Hrací den č. 2

Úvod

Po čtrnácti dnech opět míříme na Lesnou, tentokrát ovšem do známější a týmově snad i oblíbenější haly Hattrick opět poměřit naše florbalové síly s dalšími členy naší B. ligy. Jak praví otřepaná fráze, vítězná sestava se nemění a našemu týmu se to zatím vcelku daří dodržet. Z nominace vypadává pouze Péťa mající jiné víkendové aktivity, první dva letošní starty si naopak připisuje Tomáš, jenž se staví do útoku vedle znovu vycházející hvězdy Ondry. Druhou útočnou formaci tvoří tradiční dvojka Šafík-Adam. V obraně tedy ve srovnání s minulým hracím dnem měníme Petra za Petra, Radek a Vlastík zůstávají. Radek navíc disponuje svou fyzioterapeutkou Terezkou, která po delší pauze na vlastní nos znovu zažije libou vůni naší střídačky, respektive jejího osazenstva. Přes mnoho komplikací se daří vyřešit i otázku na brankářském postu, a to díky dalšímu usměvavému krasavci Michalovi, jehož na hostování zlanařil náš vrchní skaut brankářů Šafík.

V zápalu boje

1. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – Guanas Floorball tým B 11:0

Ačkoli se venku už stmívá, my nastupujeme teprve ke svému prvnímu zápasu dne. Soupeřem je nám tým s druhým nejdelším názvem v naší soutěži. To je zhruba všechno, co o protivníkovi víme, nicméně od prvních minut zjišťujeme, že nás v zápase příliš horké chvíle nečekají. Od začátku diktujeme tempo hry a k ohrožení vlastní branky početné stádo ještěrek prakticky nepouštíme. Naopak sami úspěšně sázíme jednu branku za druhou, takže skóre do poločasu naroste na drtivých 7:0.

Po poločasové přestávce sice opadá naše nasazení a na chvíli se zastavuje i další gólový přísun, jenže postupem času opět přijdeme skórování na chuť. Ve chvíli, kdy rozhodčí duje do píšťalky naposled, ukazuje světelná tabule nekompromisní skóre 11:0. První nula pro naši brankářskou posilu a také pořádná porce kanadských bodů pro nejednoho z našich matadorů. Přesto jedině Šafík dosáhl na populární hattrick. V zapomnění upadá Adamův neproměněný nájezd a vlastně i naše následná přesilovka, která byla jednou z nejlépe sehraných v historii našeho klubu. Nebo se tohle událo až ve druhém zápase? Jó, ta skleróza...

Statistiky: Šafík 4+1, Petr 2+2, Tomáš 2+2, Radek 2+0, Vlastík 1+1, Ondra 0+2. Vyloučení 0-1, využití 1-0.

2. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – NaKlid Zbraslav 6:3

Do druhého zápasu jdeme plni optimismu a takříkajíc na hrušce, neboť máme v zádech jednoznačné vítězství a navíc dle zpráv bývalých Křídelníků nepředstavuje Zbraslav nějakou výraznější hrozbu. Ovšem o to větší šok na nás čeká na hřišti. Kupíme až nezdravě moc nepřesností, a to jak v obraně, tak v útočné fázi. Ve srovnání se zápasem minulým nám pořádně zvlhnul střelný prach a aby toho nebylo málo, po vlastní chybě inkasujeme první branku.

K obratu troubí ještě v průběhu první půle svými góly Vlastík podporovaný zvláště Šafíkem a Adamem, takže se opět vše v dobré obrací. Druhé dějství zahajujeme patrně při vedení 3:1, ovšem houževnatý a bojovný soupeř s námi i v těchto minutách drží díky poměrně laciným brankám krok. Drama pokračuje a nepouští nás do většího než dvoubrankového vedení. Nakonec ale přece jen odskočíme na rozdíl tří banánů a vítězství 6:3 si už vzít nenecháme. Přes určité pošpinění našeho krásného skóre jsme v tomto ohledu nejlepší v soutěži, což nám zajišťuje průběžné vedení před nadupaným RON Softwarem, který zůstává stejně jako my bez ztráty kytičky, a to i přes velmi dramatický souboj s AntiPrahou.

Statistiky: Šafík 1+4, Vlastík 2+0, Adam 2+0, Radek 0+2, Ondra 1+0. Bez vyloučení.

Závěr

Vše podstatné bylo vlastně o pár řádků výše řečeno. Díky dalším šesti bodíkům zůstáváme jako jediní s RON Softwarem stoprocentní a díky nižšímu počtu obdržených branek se hřejeme na samotném vrcholu tabulky naší soutěže. Hráči odvedli poctivý výkon a ačkoli to není ve statistikách dobře patrné, jedním z nejvíce vyčnívajících byl náš Šampón, který individuální šikovností směrem dopředu a obětavou zarputilostí směrem dozadu potrápil snad všechny hráče na druhé straně barikády. Zaslouženě byl tedy ostatními oceněn jako nejlepší nováček našeho týmu v této sezóně. Pravda, konkurence v tomto ohledu není zrovna největší, nicméně i tak se jistě jedná o velkou vzpruhu do jeho obnovené kariéry. Blahopřejeme!

—————

Zpět