Zápasy AFL: deváté kolo

10.04.2016 12:46

09.04.2016 Hrací den č. 9

Úvod

Po březnové odmlce ostrých zápasů načínáme dubnový tandem dvou rychle po sobě jdoucích hracích dní, které rozhodnou o konečném pořadí základní části v naší soutěži, a tedy i o následném složení tolik očekávaného play-off. Náš hlavní „webmaster“ Vlastík byl nějak duchem nepřítomen, a tak sestava krystalizovala v rušném facebookovém prostředí. Právě Vlastík, který když nemá facebook, jakoby nebyl, byl poslední neznámou v sestavě, tedy kromě Ondry, kterému cikánská věštkyně poradila v případě deštivého počasí start na florbale a náš veselý spoluhráč poslechl. Naopak jistými jmény byl do brány Jindra, do obrany Petr, Radek a Péťa a do útoku Adam, Šafík a Tomáš. Krom samčích zástupců s námi byly opět i dvě zástupkyně něžného pohlaví, konkrétně Kamča s účastí častější, než jakou se může pochlubit řada hráčů, a také Terezka.

V zápalu boje

1. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – Divoká prasata 5:0 (K)

Ihned po příjezdu na halu nás čekalo spíš nemilé překvapení, protože papírově nejslabší soupeř, takříkajíc na rozehrání, v podobě týmu Divokých prasat dnešní turnaj vynechal. Alespoň jsme pošetřili síly a zrychlilo  se i pořadí zápasů, takže své výhody to mělo. Raději bychom si ale zahráli, to je jasné.

Statistiky: Bez statistik.

2. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – Téměř poloprofesionálové 5:3

Ostrým budíčkem je tedy až zápas proti Poloprofesionálům, proti týmu, jenž nás jako jeden z mála dokázal porazit. Tentokrát nechceme připustit, aby nás soupeř jako v předešlém měření sil trestal přesným zakončením protiútoků, a tak tomu trenérský kolektiv přizpůsobil i taktiku. Hrajeme spíš zezadu a obránci se tolik nepouštějí do útočení. Sice se diváci zvlášť v první půli příliš nebaví, neboť ji Péťovou zásluhou vyhráváme pouze 1:0, ale cítíme, že máme zápas ve svých rukou.

Druhý poločas pro nás ale nezačíná dobře, když již po 56 sekundách propadá dosud jistému Jindrovi jednoduché nahození až do sítě. Zelení nám ale sami dost lacino nabízejí sérii tří přesilovek, z toho jednu za opakované sekání do Jindrových rukou, jednu za naražení Ondry na mantinel a jednu za zbytečnou hru vysoko letícího míčku rukou. Hned dvě z nich se nám daří využít: V prvním případě Šafík se staronovou čepelí kouzlí fríčkem a ve druhém nachází Vlastík přes šíři hřiště Adama, který se střelou z první nemýlí. Mezi těmito přesilovkami soupeř vsítil díky většímu důrazu na brankovišti jeden gól, ale Ondra kontroval nádherným vymetením pavučinek v brance. Stav 4:2 trvá až do poslední minuty zápasu, na jejímž začátku po laxním přístupu obrany snižuje akcí zpoza brány soupeřův útočník na 3:4, v samém závěru ale Adam pečetí naše vítězství gólem na 5:3, čímž si upevňujeme také druhé místo v tabulce soutěže.

Statistiky: Adam 2+0, Šafík 1+1, Petr 0+2, Péťa 1+0, Ondra 1+0, Radek 0+1 a Vlastík, kterého okradli o ten jediný bodík, který dnes získal 0+1. Vyloučení 0-3, využití 2-0.

3. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – RON Software 3:6

Ač ne posledním zápasem, přece je vrcholem dne utkání prvních dvou celků tabulky! RONi nás minule vyprovodili jednoznačně 11:3, a nikdo nechtěl podobný výprask zažít znovu. Role obou týmů jsou dnes ale jiné než posledně, my máme více sil a naopak RONové nepůsobí zrovna uvolněným dojmem. Navíc se hned prvním střídáním dostáváme do vedení, a to po akci Šafíka s Adamem, kteří dotlačili balonek až za brankovou čáru. Jenže dvě branky v rychlém sledu na druhé straně nás srážejí zpět a od této chvíle vlastně jen dotahujeme. Pěkné góly po rozehrávce standardky obou Petrů a také po osvědčené spolupráci Adama s Šafíkem nás sice ještě nějakou dobu drží ve hře, ale nemohoucnost proměnit řadu šancí nám nedává mnoho nadějí na úspěch. Ani Jindra dnes nemá svůj den, a tak nám bílo-modří dávají lekci z produktivity a vítězí 6:3. Přesto je borcem na konec ve sportovní relaci televize Nova Péťa, jehož brazilské sólo zpoza vlastní branky skrze celou čtveřici RONů až do těsné blízkosti Hradce v bráně obletělo svět i přesto, že gólem neskončilo!

Statistiky: Adam 1+1, Šafík 1+1, Petr 1+0, Péťa 0+1. Vyloučení 0-1, bez využití.

Závěr

Již po prvním zápase jsme mohli žehrat na špatnou produktivitu a někdy chybělo i trochu štěstí, jako třeba po Radkově podařené střele do tyče, na výhru to ale stačilo. RONi jsou ale přece jen někde jinde, a tak přestože jsme s nimi drželi herně krok, místy je i přehrávali a měli více šancí, prohráli jsme až příliš jednoznačně o tři branky.

Ohraná písnička s názvem Impotence v zakončení nám tak znovu zní v uších. Bodově nás sice drželi v útoku Šafík s Adamem a v obraně oba Petrové, ale Ondra, Radek a Vlastík si každý připsal pouze po bodu a Tomáš dokonce nebodoval vůbec. Nejen jemu, ale i většině ostatních v osudových chvílích až příliš často odskakoval balonek od hokejek, a tak se mnoho našich pokusů ani nedalo označit za střely. Snad si tedy sebevědomí v zakončení zvedneme již za 14 dní, abychom byli na napínavé play off dobře připraveni.

—————

Zpět