Nominace č. 2: Jednoznačné vítězství nad Tišnovem

17.09.2016 16:40

Druhým highlightem sezóny je vítězství nad týmem z Tišnova. Bookmakeři očekávali velice vyrovnaný duel, ale tým z Újezdu předvedl velice kvalitní výkon jak v útoku, tak v obraně i bráně. Níže si můžete připomenout, jak se skvělé vítězství zrodilo:

 

2. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – Gladiators Tišnov 5:0

Mediálně ostře sledovaný byl zápas proti Tišnovu, týmu, který nám vyprášil kožich v trochu zvláštním prázdninovém přáteláku. Pravda, sestavy byly jiné, hala byla jiné, ale o kvalitách soupeře nikdo z nás nepochyboval. A není divu, vždyť oba zúčastněné týmy patří podle proklatě nízkých kurzů k favoritům B. ligy. Míša, tišnosvký brankář, sice prohlašoval, že jich bude pouze pět, jenže to se to nakonec ukázalo jen jako poloviční pravda. Ono jich sice pět bylo, ale hned dvakrát. Spíš než počet hráčů nám ale dělal starost průměrný věk Gladiátorů, který byl dost pravděpodobně o více než deset let nižší, a s tím spojená běhavostní převaha. Tišnováci opravdu létali po hřišti jako vítr, ale přesto nakonec nebylo tak zle, jak jsme čekali.

Přes třikrát nižší počet naběhaných kilometrů jsme dokonce byli herně snad i o něco lepší a vytvářeli si šance, nebo alespoň závary před Míšovou bránou. Po jednom takovém Ondrův pokus pohotově doklepl Tom a svým typickým rykem jej rovněž patřičně oslavil. Bojovalo se dál, ale skóre se takřka výlučně měnilo jen po spolupráci zástupců této čtverky. Na jedinou výjimku došlo o pár minut později, kdy se po pěkném Šafíkově přťuknutí protáhl podél mantinelu Vlastík a takovou „Sekaninovkou“ trefil přesně pod víko. Brzy přišla na řadu i Sekaninovka v originálním podání, jenže ji zastavila branková konstrukce. Někteří z nás viděli zadní horní tyčku, většina dalších hráčů a hlavně rozhodčí však klasické břevno, a tak se skóre tentokrát neměnilo. Náš krasavec se ale díky důrazu na brankovišti přece jen radoval o několik chvil později.

Pátým hřebíček do tišnovské rakve pak zatloutkl dovršením svého hattricku Tomáš naopak typickou „Tomovinou“, tedy přesnou střelou na zadní tyč ze střední vzdálenosti. Tím nejenže asi o tři sta procent zefektivnil svou střelbu ve srovnání se zápasem minulým, ale hlavně předložil argument ze všech nejpádnější o své pozici v sestavě. Výborně se prezentoval i Vašek, a to nejen při svém na 120 kilo hbitém převalení na brankové čáře, kdy znemožnil zakončit soupeři do prázdné brány, a tak zcela po zásluze stejně jako Marťa minule udržel čisté konto a přispěl k dalšímu vítězství 5:0. Zvlášť díky druhé čtverce jsme byli poměrně produktivní, vždyť pět kousků to je hned celá polovina z toho, co Tišnov za pět zápasů inkasoval.

Statistiky: Tomáš 3+0, Ondra 1+2, Vlastík 1+0, Petr 0+1, Radek 0+1. Bez vyloučení.

—————

Zpět


Diskusní téma: Nominace č. 2: Jednoznačné vítězství nad Tišnovem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.