Haluzáři

28.01.2016 15:33

Trápení v koncovce

Tradiční generálku na další hrací den obstaral jako obvykle přátelák proti Haluzářům. Dlouho to vypadalo na špatnou účast, ale nakonec se kapitánu Bohdanovi podařilo posbírat kompletní dvě čtverky a také znovunalezeného brankáře Marťu, který, protože má za poslední tři tréninky na kontě tři účasti patří mezi naše nejpilněji trénující brankáře v této sezóně. Síly jsme rozdělili do čtverek tak, že první hrála v turnajovém složení Pavel, Vlastík, Adam a Šafík, zatímco ve druhé se sešli převážně účastníci sobotního věnečku ve složení Bohdan, Fanda, Petr a Adam Fila.

Jak už to někdy na přátelácích bývá, zápas začal sice divácky poměrně zajímavě, jenže to nejdůležitější, tedy branky, mu dlouho chyběly. Trefit prázdnou bránu z jednoho až dvou metrů, to byl nerozlousknutelný oříšek postupně snad pro všechny naše hráče. Ani Haluzářům, kteří měli výrazně méně šancí než my, se ale překonat Marina dlouho nedařilo, a tak jsme se postupně začali prokousávat ke slušnému vedení my. Mohlo to být nějakých 5:0, když si Haluzáři vzali oddechový čas a přeskupili své řady. Efekt to ale valný nepřineslo, neboť zdramatizovat zápas se jim nepodařilo.

Marťa chytající svůj životní zápas s přehledem likvidoval šance soupeře a naopak hráči v poli se trochu rozjeli a i přes vysoké procento zahozených tutovek a také skvělý výkon soupeřova brankáře se jim přece jen dařilo jít gól po gólu až na číslovku 14. Haluzáři díky dvěma brankám v posledních třech střídáních zápasu skóre alespoň kosmeticky upravili na stále dost nepříjemných 14:4. Do nadcházejícího turnaje jsme tedy mohli jít povzbuzeni pěkným vítězstvím, i když zvlášť v zakončení máme rozhodně na čem pracovat. Gólů jsme klidně mohli dát i dvakrát víc...

—————

Zpět