Haluzáři

30.04.2015 13:15

Velká bída

Podruhé v krátkém sledu jsme opět zavítali na přátelák, jinak než proti Haluzářům. Naše sestava nevypadala na papíře až tak zle, vždyť v útoku jsme disponovali osvědčeným útočným duem Šafík-Adam, k nimž nastoupil v poslední době florbalové obrození prožívající Bohdan. V obraně se nacházely dva její stálí členové, Vlastík a Péťa, které ještě doplnil Pavel. Ten prý původně vyhrožoval ještě nějakou posilou, ale ta se naštěstí nekonala. Prostor v brankovišti pak strážil Zdené.

Zápas jsme nezačali zrovna nejlíp. Ač jsme měli územní převahu a větší držení míčku, záhy jsme nabrali dvoubrankové manko. Na něj svým hattrickem odpověděl Šafík a vypadalo to, že tímto tempem dokráčíme k pohodlnému vítězství. Jenže ouha, nestalo se. Zprvu se stav měnil zhruba rovnoměrně na obou stranách, nicméně někdy okolo osmé až deváté branky na obou stranách nasadili Haluzáři k trháku. V určitých pasážích hry se zdálo, že výši porážky alespoň zkorigujeme na nějakou rozumnou hodnotu, nicméně Haluzáři se pak znovu rozstříleli a nedovolili vyrovnanější výsledek než 13:17.

Florbaloví experti se dodnes přou, jestli byl na vině naší porážky tak dobrý výkon soupeře, nebo tak špatné představení našeho celku. Jednoznačná odpověď však asi zůstane zahalena tajemnstvím. Pozorná defenzíva růžových v kombinaci s excelentním výkonem jejich brankáře nedovolovala vyniknout našim střelcům, ale když už se někdo dostal do vyložené šance, naložil s ní prachbídně a většinou ani netrefil zařízení. Haluzáři nám naopak dali lekci z produktivity. Podařilo se jim několik rychlých a správně sehraných protiútoků, ale největší rozdíl ve skóre dělaly takové polostřely z velké vzdálenosti, s nimiž si dnes výjimečně mizerný Zdené nedokázal poradit. Když to sečteme s mnoha chybami hráčů v poli, hrou často bez nápadu a někdy i bez dostatku pohybu, dostaneme výše zmíněné výsledné skóre. Budiž nám to pověstnou fackou před play off, která snad naše výkony katapultuje zpátky tam, kde se z nich radovali fanoušci v průběhu sezóny.

Něco málo na toto téma najdete tady.

—————

Zpět