Haluzáři

10.01.2014 11:34

Střelecké dostihy

Tradičně v 18.10 jsme se tento čtvrtek sešli (tedy až na Vlastíka, který došel z brněnského zaměstnání) k přesunu na halu Hattricku, kde jsme nečekaně brzy (pro neznalé čtenáře doplním, že po týdnu) změřili síly s Haluzáři. Do tohoto poměřování byli zapleteni: Bohdan, Tom, Petr Z., Péťa J., František, Pavel a Adam. V Žatčanech nastoupivší Milan nám měl krýt záda a Vlastík, jak již bylo zmíněno, dorazil přímo na halu.

Hned na úvod nás čekalo nemilé překvapení v podobě přeplněných šaten. S tím jsme se však rychle popasovali a vzápětí jsme vyrazili na palubovku zvědavě pokukujíce na Haluzáře, kteří byli tentokráte v silnější sestavě (alespoň vzhledem k minulému týdnu). My jsme se po krátkém rozcvičení rozdělili takto: Bohdan-Tom-Péťa-Franta, Adam-Petr-Pavel-Vlastík. Hned po úvodním hvizdu, ještě než jsme se stačili rozkoukat, ocitl se kulatý nesmysl v naší brance, když dnes velmi produktivní Hul proměnil ideální přihrávku do naší nezkonsolidované obrany. Soupeř se však neradoval z vedení dlouho. Tom totiž za minutu vyrovnal po Františkově vybídnutí střelou mezi nohy soupeřova gólmana.  Další desetiminutovka však byla v rukou domácího týmu, který nám odskočil na rozdíl dvou branek. Na to se asi již nemohl dívat Vlastík, který vybojoval míček ve středu hřiště a Petr po jeho přihrávce zadovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Druhý Tomův gól po Péťově přihrávce srovnal skóre a Péťa vzápětí po Bohdanově přihrávce na dlouhou dobu strhl vedení na naši stranu. Pravdou je, že Hul ještě dokázal srovnat na 4:4, ale prostřední pasáž zápasu byla v našich rukách.  Po Bohdanově, Tomově a dalších třech brankách Petra Z., jsme v polovině zápasu vedli už 10:5 a vypadalo to, že se zápas pro tým z Újezda stane jasnou záležitostí. Jenže režisér tohoto zápasu si pro diváky nachystal nečekanou zápletku. První čtverka si vybrala slabší chvilku a ve 42. minutě už to bylo pouze 11:8. I když Adam přidal naši dvanáctou branku střelou z pravého křídla, nedalo by se říci, že se náš tým dostal z nejhoršího. Spíše naopak. V 52. minutě zápasu se totiž opět první čtverce nepovedlo střídání a Hul dvěma góly snížil na rozdíl dvou branek. A zase Adam, tentokráte po Pavlově přihrávce, opět zvyšuje rozdíl na 13:10 a završuje svůj hattrick. Jenže od této chvíle se přestává dařit i druhé čtverce a míčky v naší síti se objevují až příliš často. Za stavu 13:12 ještě prošel Petr přes celé hřiště a po spolupráci s Adamem dal svůj pátý gól. Ovšem poté se prosazují třikrát za sebou domácí playeři a rázem na ukazateli skóre svítí pro nás nepříjemné skóre 14:15 z pohledu hostí.

Pokud jsem psal o režisérovi utkání a jeho nečekaných zápletkách, jež přinesl tento zápas, tak musím doplnit, že závěrečné rozuzlení si výše jmenovaný nechal pro dnešního „Deus ex machina“ - Bohdana. Do konce zápasu totiž ještě zbývalo téměř deset minut a my jsme se nehodlali vzdát jen tak bez boje. Na druhou stranu jsme na tom v této chvíli nebyli psychicky ani herně moc dobře a bookmakeři už na naši výhru zvyšovali kurzy, protože se stávala méně a méně pravděpodobnou. Naštěstí se tedy v pravou chvíli probudilo útočné duo Tom nahrávač a Bohdan střelec. Především druhého jmenovaného nebudou mít soupeři příliš v lásce, neboť svými třemi brankami během tří minut zadupal jejich plány na dlouho očekávané vítězství do země. Nejprve totiž Tom na půlce vybojoval míček a přihrál před domácí svatyni Bohdanovi, který obkroužil gólmana a zkušeně zakončil. Hned vzápětí došlo k podobnému scénáři, kdy Tom vybídnul dlouhou přihrávkou Bohdana a ten se prosadil tentokráte střelou z první. Poslední gól byl téměř totožný jako předchozí a znamenal tedy konečné vítězství hráčů v šedých dresech v tomto dnes mimořádně dramatickém utkání.

Závěrem se tedy pokusím bilancovat. První, co zaujme čtenáře těchto řádků, bude asi poměrně vysoký počet branek v naší síti. Je třeba říci, že obranná činnost v některých fázích zápasu nebyla z naší strany úplně ideální. Je pravdou, že někdy se stávalo, že po našem trvalém tlaku se prosadili soupeři, ale ani to by se nemělo stávat. Největším naším problémem byl asi nedůraz v pokrývání hráčů soupeře. Milan odchytal celkem slušné utkání, i když se nevyvaroval několika chyb. Za většinu branek však nemohl a mnoho ošemetných situací dobře vyřešil. Chlapci z obrany si počínali vcelku dobře v útočné fázi. Ta obranná nebyla dobrá ani u útočníků ani u obránců. Co se týče útočníků tak se všichni prosazovali celkem často a jejich statistiky jsou poměrně vyrovnané. Králem střelců se v našem týmu stali s pěti brankami Petr a Bohdan, což je velmi pěkný počin. Oba tím potvrdili svou skvělou střeleckou formu, na níž, doufejme, navážou i v dalších bojích. Úplně na závěr patří pochvala celému týmu, který se dokázal zvednout v pravý čas, a takovéto vítězství v dramatickém zápase nám dozajista prospěje v dalších těžkých utkáních probíhající sezony.

Haluzářskou reportáž najdete zde.

 

  G A B + - +/-
Péťa 1 2 3 9 9 0
Fanda 0 2 2 9 9 0
Bohdan 5 2 7 9 9 0
Tomáš 3 3 6 9 9 0
Pavel 0 1 1 8 6 2
Petr 5 1 6 8 6 2
Vlastík 0 2 2 8 6 2
Adam 3 3 6 8 6 2
Milan zákroků hodně

 

—————

Zpět