Haluzáři

06.09.2013 14:54

Generálka na novou sezónu

Dnešní reportáž z přátelského utkání s Haluzáři bude začínat jako obvykle odjezdem z Újezda. Na sraz totiž včas došel jen Šafec. Dalším v pořadí, který přišel o chvíli později, byl Tom a posléze dojel i nový černý divišovic renault, v němž si hověla posádka ve sloření otec a syn Divišovi. A aby Bohdan nezůstal pozadu, taktéž dojel svým novým autem, jež je shodou náhod téže značky. Péťa měl trochu větší zpoždění, a tak mu Bohdan vyjel v ústrety, aby se posléze stavil pro Milana, který byl po delší pauze připraven zaujmout místo mezi tyčemi. Na hale už na nás čekali Vlastík se staronovou akvizicí Michalem.

Protože jsme tento přátelský zápas pojali jako přípravu před nadcházejícím turnajem, bylo nutné přeskládat sestavu tak, aby spolu hráli hráči, kteří se turnaje zůčastní. Na palubovku tedy nastoupila první – turnajová – čtverka ve složení Bohdan, Šafec, Vlastík a Péťa. Druhou formaci tvořili zbylí hráči tedy: Adam, Tom, Pavel a Michal. Záda nám kryl výše zmíněný Milan a nutno podotknout, že si dnes vedl opravdu znamenitě. Na soupeřově straně nastoupilo několik neznámých tváří. Nicméně hned od začátku jsme začali diktovat tempo hry. Překvapivě se poprvé do soupeřovy sítě trefila druhá útočná formace, kdy Tom ideálně uvolnil Adama a ten povedenou střelou překonal soupeřova brankáře. Bohužel jsme velmi brzy inkasovali. Naštěstí opět druhá útočná formace našla recept na soupeře a Tom po Adamově vybídnutí beckendem skóroval. A to nebylo všechno. Se svým příspěvkem přispěchala i čtyřka první, to když se Bohdan trefil ideálně z první pod víko. Hned poté Šafec předvedl povedenou kličku a překonal bezmocného golmana soupeře.

Naneštěstí se Haluzářům dvěma slepenými góly po neštěstné Michalově teči a nastřelení téhož hráče do obličeje podařilo snížit na rozdíl jediné branky. V této fázi hry byly Haluzáři asi nejblíže možnosti zdramatizovat utkání. Jenže proti tomu jsme se srdnatě postavili a po brankách Bohdana, Péti, Vlastíka a Adama a jednom snížení ze strany soupeře se skóre vyhouplo na 8:4. Tyto cifry zářily na světelné tabuly drahný čas a šance se spalovaly na obou stranách. Po nějakých dvaceti minutách se rozhodl učinit přítrž zahozeným příležitostem Šafec, který svou fintou zpoza branky podeváté překonal soupeře. Brzy poté začal úřadovat Vlastík, který snad třemi góly v řadě posunul skóre. Závěr utkání už jsme měli plně pod kontrolou, a i když jsme ještě třikrát inkasovali, podařilo se nám ještě několikrát skórovat. Nakonec jsme si z palubovky na Hattricku tedy vezli poměrně vysoké vítězství 16:7.

A na závěr k výkonům jednotlivých formací a hráčů. Hráčem utkání by mohl být vyhlášen buď Milan, který zachytal skvěle, nebo Vlastík, který se prosazoval nejčastěji a jeho pověstný švih beckendovou stranou hole snad doteď straší soupeřovy obránce. Celkem dobře si vedla druhá útočná formace Tom s Adamem, chyběl jim však větší klid v zakončení a častější proměňování šancí. Své odehráli i Péťa a Bohdan se Šafecem a doufejme, že společně strávené minuty na hřišti budou znát především na sobotním turnaji. Michal s Pavlem také neodehráli špatné utkání, i když je pravdou, že většina inkasovaných branek padla v době, kdy byla na hřišti druhá formace. Každopádně celkově bylo utkání z naší strany povedené, což dotvrzuje také skóre, které po minulé těsné prohře na nájezdy vrátilo pomyslný putovní pohár zpět do Újezda.

Na závěr děkujeme Tomovi za znamenitou reportáž a kdo se těší na reakce ze strany poražených, může doufat, že se jich dočká tady.

—————

Zpět