Zápasy AFL: šesté kolo

22.12.2016 09:39

17. 12. 2016 Hrací den č. 6

Úvod

Poslední hrací den aktuálního kalendářního roku byl nalosován do období vánočních večírků. Přes tento náročný program v mnohých případech ještě umocněný tradičně zvýšeným předvánočním pracovním nasazením se nejen u nás, ale i v dalších týmech sešly početné sestavy. Po několikaturnajové odmlce dokonce dorazil i náš první dnešní soupeř, Prešovský beton.

My jsme sestavu seskládali veskrze klasickou, avšak s převahou obránců, kdy se před Vaškem postupně prostřídali Péťa, Pavel, Vlastík, Radek a na chvíli i Petr. Právě náš chlupáč by toho možná v obraně odehrál více, jenže Šafík musel po prvním zápase svou přítomností poctít rodinnou sešlost, a tak se právě Petr posunul do útoku k Adamovi a Vlastík hrál se Zdeňkem, který po delší době pomohl zalepit místa po kmenových absentujících útočnících.

Před „výkopem“ panovala v našich řadách jako obvykle dobrá nálada, v šatně si ještě Vašek se Šafíkem vyměnili pár informací ze svých intimních životů a mohlo se jít na věc.

V zápalu boje

1. zápas: SHM klub Újezd u Brna – IBK Prešovský beton 7:5

Do zápasu s Beotnáři jsme vstoupili způsobem nám tuto sezónu vlastním, totiž takovým neslaným, nemastným výkonem, který zvláště v první půli výrazně kontrastoval s aktivním napadáním v soupeřově podání. Přesto jsme se ujali vedení jako první, když sice Adam faul na svou osobu trestným střílením ještě nepotrestal, ale v následné přesilovce se druhé čtverce i přes dost nejisté představení, kdy se o Vaška i první čtverku na střídačce pokoušel infarkt, podařilo v samém závěru dvouminutové početní výhody otevřít skóre. Záhy však bylo vyrovnáno a přetahovaná o každý gól pokračovala vlastně až do samého závěru poločasu, kdy devět sekund před koncem hráči v šedém potrestali naše špatné rozestavení při bránění standardky a dostali se tím do vedení 3:2.

O přestávce nás trenéři dvakrát nepochválili, ale motivační řeči snad zabraly a náš výkon se zvedl. Žádný drtivý obrat se ale nekonal, neboť dobré šance proměňovat neumíme a trefili jsme, podobně jako soupeř v první půli, i několik tyček. Nad vodou nás tak držel nepřesvědčivý výkon prešovského brankáře, jemuž za záda sem tam spadla nějaká ta Adamova šmudla z dálky. Ještě v deváté minutě jsme o gól prohrávali 4:5, ale vyrovnání a nakonec i vedení na naši stranu převážili dva hlavní střelci zápasu, Adam a Petr. Hubený náskok sliboval šedým ještě šanci do power play, jenže ani v něm se žádná z jejich proklatě ostrých střel neujala a vítězství naopak do prázdné branky pečetil toho času již v útoku hrající Vlastík. Stejný hráč mohl do prázdné branky skórovat ještě jednou pár sekund před koncem zápasu, místo toho však ve vyložené šanci volil ještě přihrávku na Zdendu, jenž to ale s rychlým skákavým balonkem neměl lehké, a tak se skóre dál neměnilo. I tak jsme ale díky podařené druhé půli získali další tři body za výhru 7:5.

Statistiky: Adam 3+1, Petr 2+1, Zdeněk 1+1, Pavel 0+2, Vlastík 1+0, Radek 0+1, Šafík 0+1. Vyloučení 1-1,využití 1:1.

2. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – Zbojnící Komín 5:2

Druhá půle ze zápasu s Betonem slibovala nadějné zítřky i do zápasu se známými, avšak nevyzpytatelnými Zbojníky, které jednou porazíte rozdílem třídy a jindy se s nimi trápíte až do konce. Tentokrát se jednalo spíše o ten druhý případ, kdy jsme sice měli herně navrch, ale v zakončení z bezprostřední blízkosti jsme nebyli schopní brankářku překonat. Do vedení nás sice po přihrávce od Zdendy mezi kruhy dostal Vlastík, ale Zbojníci neustále hrozili rychlými kontry a dva takové se za první půli ujaly, takže vývoj zápasu dokázali otočit. Naštěstí ale v závěru první patnáctiminutovky přišlo Adamovou zásluhou naše vyrovnání na 2:2 a bylo zase o něco veseleji.

Druhá půle se nesla v podobném duchu jako ta první, ale tento zápas se výtečně vydařil Vaškovi, který kryl řadu výborných šancí soupeře a už za svá záda nepustil ani jeden balonek. Právě když se hráči v červeném nechali unést svým chvilkovým tlakem, dostal Petr šanci k samostatnému úniku a zakončil jej podařeným blafákem. Z protiútoku pak zvýšil na 4:2 po Zdendově přihrávce před prázdnou branku Vlastík, který později ještě bekhendovou zadovkou napříč soupeřovou obranou vyzval k pohodlnému zakončení Radka, a tak jsme nakonec zvítězili 5:2.

Statistiky: Vlastík 2+1, Adam 1+1, Zdeněk 0+2, Petr 1+0, Radek 1+0. Bez vyloučení.

Závěr

Opět náš výkon nepatřil do kategorie nejpřesvědčivějších, ale na šest bodů to stačilo, a tak se stále můžeme hřát na průběžném prvním místě. Navíc jsme získali druhý bodík k dobru na Tišnov, který ztratil v divoké přestřelce se Sacím komandem. Všechny týmy čeká sice ještě řada zápasů, ale zdá se, že právě my a Gladiátoři nasazujeme k trháku, v němž si to rozdáme o titul v základní části. Jisté je, že jeden z nás příště určitě ztratí, protože nás čeká vzájemný zápas, zápas o šest bodů. Případnou výhrou bychom získali všechny trumfy do závěru sezóny, ovšem prohrajeme-li, soupeř nás předskočí a budeme muset čekat na jeho zaváhání. Remíza a nájezdy nic moc neřeší. Drama, jak má být!

—————

Zpět