Zápasy AFL: sedmé kolo

31.01.2016 15:19

30.01.2016 Hrací den č. 7

Úvod

První hrací den v roce 2016 zastihl dlouhou řadu našich hochů při rozličných neflorbalových činnostech. Trenérský tým tak stál před nelehkým úkolem posbírat zbylých pár hryschopných jedinců a proti papírově slabším soupeřům potvrdit zlepšenou formu z posledního hracího dne šesti body. Výhodu nízký počet hráčů má tu, že nám k dopravě na halu stačí z Újezda jen jedno auto. To tentokrát pilotoval rýmečkou napadený Pavel a bylo i díky účasti naší nové roztleskávačky, Adamové Kamči, plně obsazeno. Krom kocoura Adama se nalodili ještě Péťa a Vlastík. Cestu na halu si našel také Šafík, naše nová akvizice mezi třemi tyčemi Marťa a k překvapení všech také Petr Z., jenž si nechtěl nechat ujet vlak v kanadském bodování našeho týmu, a na oltář florbalu tak položil úvodní plesová slova Toma a Bohdana. Místo pěti nakonec šest lidí do pole, to je každopádně posun o sto procent k lepšímu, to už se dá i něco hrát!

V zápalu boje

1. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – Guanas Floorball Team B 9:2

V prvním ze dvou zápasů večera proti nám nastoupil beznadějně poslední tým tabulky, který jsme navíc na podzim zostudili debaklem 11:0, a tak není divu, že na hřišti byl opět znát výkonnostní rozdíl mezi oběma zúčastněnými týmy. Přes nadějný tlak od úvodu zápasu se nám nedařilo otevřít skóre, neboť trápení v koncovce jsme si zřejmě do dneška přenesli ze čtvrtečního přáteláku. Střeleckou nemohoucnost protrhl až Vlastík a záhy se k němu začali přidávat i další hráči, zejména pak Adam, který navázal na střelecké hody z posledních zápasů, a také Péťa, u nějž můžeme vyzdvihnout třeba krásnou rozehrávku standardky právě na nejčastěji bodujícího hráče naší sestavy.

K dispozici jsme měli i dvě přesilovky a i když jsme ani jednu z nich neodehráli s velkou noblesou, přinesly nám dva góly. Pravda, v prvním případě byl soupeř již ve čtyřech, ale z tlaku pramenícího právě z přesilovky vytěžil branku Petr. Zápas jsme v tréninkovém tempu zvládli pohodlným vítězstvím 9:2. Naše hra ale ani přes jednoznačný výsledek nebyla ideální, což nedávalo spát zejména Šafíkovi, jenž zrovna neoplýval herní ani psychickou pohodou a hodnotil naše vystoupení poměrně výstižnými slovy „Proč hrajem jak kokoti?“.

Statistiky: Adam 3+4, Vlastík 2+2, Šafík 1+2, Petr 2+0, Péťa 1+1. Vyloučení 0-2, využití 1-0.

2. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – NaKlid Zbraslav 11:5

Ve druhém našem vystoupení jsme narazili na tým Zbraslavi, který se také krčí v dolní polovině tabulky, ale přesto nám v posledním vzájemném zápase činil značné problémy. Tentokrát jsme drželi od začátku zápasu jeho otěže pevně v rukou a hlavně zásluhou tří mušketýrů Adama, Péti a Vlastíka skóre vesele narůstalo. Herní projev se oproti předcházejícímu zápasu podařilo zlepšit, což platilo minimálně do stavu 7:2. Jenže potom stačilo Zbraslavi jen pár minut a pár střel na to, aby ve zdánlivě ztraceném zápase vykřesali jiskřičku naděje. Bylo to na chvíli takové malé déjà vu ze vzpomínaného prvního vzájemného zápasu. Kdyby kluci v zeleném k milimetrově přesným střelám přidali i lepší herní projev, mohli by klidně hrát třeba o čtvrté místo v tabulce. Úspěšnost střelby a její kvalitu obecně jim můžeme jen závidět. Jenže gólová sprška náš výkon osvěžila a znovu jsme začali střílet branky my a soupeři utíkat, až se nakonec skóre zastavilo na hodnotě 11:5.

Statistiky: Péťa 2+5, Vlastík 3+2, Adam 3+1, Petr 2+2, Šafík 1+1. Bez vyloučení.

Závěr

Úkol splněn. Šest bodů je doma, těšit se můžeme i ze slušné produktivity, ale také zpytovat svědomí ze značného množství obdržených branek. Marťa sice úplně nenavázal na svůj bezchybný výkon proti Haluzářům, ale měl to dnes těžké, minimum práce a zvlášť v zápase se Zbraslaví několik střel na hranici chytatelnosti, nebo i za ní, těžko mohlo jeho procentuální úspěšnost držet ve vysokých číslech. V obraně byly role přirozeně, bez nějaké domluvy, rozdány tak, že Pavel hrál víc zezadu, jak je patrné i z kanadského bodování, zatímco Vlastík s Péťou s chutí podporovali útok. Tam zářil zvlášť Adam, kterého bylo plné hřiště a který v zápalu boje a v záplavě vysokého sebevědomí chvílemi pomýšlel dokonce na pronásledování nedostižného Gregyho v kanadském bodování. Sebevědomím naopak moc neoplýval Šafík, který se teprve sehrával s novou holí a snad i vinou únavy z hokeje dnes zůstal za naším i svým očekáváním. I díky tomu udržel druhé místo v týmových statistikách, i když jen „o skóre“ před svým jmenovcem, s nadšením útočící Petr, jenž tedy snad nemusel litovat své cesty do Brna, stejně jako početné zástupy našich fanynek.

—————

Zpět