Zápasy AFL: Play-off první kolo

06.05.2017 14:01

6. 5. 2017 Play-off – 1. kolo

Úvod

Šimrání v podbřišku, častá frekvence potřeby vyprazdňování, nadměrná tvorba akné, nepříjemné pocení… Toto nejsou příznaky zamilovanosti, ani střevní chřipky či puberty, tohle jsou příznaky očekávání všech fanoušků před právě začínajícím PLAY-OFF amatérské ligy mistrů ve florbalu!!! Veškerá široká veřejnost odvrátila své zraky od právě probíhajícího MS v hokeji a nedočkavě vyhlížela první krůčky svých miláčků z Újezda ve vyřazovacích bojích. Jak si povedou tito krásní a místy inteligentní samci z kolébky florbalu na jižní Moravě?

Máte malé déja-vu? Tak to máte správně, poněvadž právě takto začínala Šafíkova superreportáž před dvěma roky na začátku play off. Sám autor tehdá asi netušil, jak bude jeho reportáž nadčasová. Zejména častá frekvence vyprazdňování je hlavním středobodem v šatně, kdy se po příchodu na halu každý podělil s ostatními, kolikrát už dneska byl. V této konkurenci se už ani nedostává na základní pilíře anakreóntské poezie, když nepadá ani zmínka o něžném pohlaví, a to je co říct!

V zápalu boje

1. zápas: SHM Újezd u Brna – Vášprostor floorball team 7:1

Taktika je jasná, v neděli už za florbalem nechceme, takže rozhodne první zápas. Zatímco se Prostoři horlivě rozcvičují, my se pomalou trousíme na hřiště, ale stejně všichni nakonec upírají zraky své k Židlochovicím, jestli a kdy dorazí Jindra. Mezi tím tak nějak přirozeně vytváříme dvě útoční dvojice, starý známý pár Adam-Šafík a snajperské duo Ondra-Vlastík. V obraně tak zůstává klasický trojlístek Radek, Péťa a Pavel.

Začátek zápasu se nese v opatrnějším duchu, ale brzy se chápeme opratí a zanedlouho už se míček třepotá v síti. Šafík sice skóre neotvírá tradičně fríčkem, ale střela od modré do vinglu taky neurazí. Náš milovník králíků zdá se být na play-off dobře naladěn, neb brzy zvyšuje z půlmetru do prázdné na 2:0. Po ponechané výhodě se prosazuje, jak jinak než bekhendem, i Vlastík a po první půli již vedeme čtyřbrankovým rozdílem. Vzhledem k obrazu hry je již v tuto chvíli o vítězi prvního zápasu rozhodnuto. V půli druhé pak přidáváme ještě další tři branky a Adam minimálně stejný počet tyček, po standardce se jednou trefují i bílí, a tak zápas končí jednoznačným výsledkem 7:1. Jedinou kaňkou je tedy Radkův rozražený ret a možná poškozená jednička vlevo nahoře.

Statistiky: Šafík 3+1, Vlastík 2+1, Péťa 0+3, Adam 1+1, Ondra 1+0, Radek 0+1. Bez vyloučení.

2. zápas: SHM Újezd u Brna – Vášprostor floorball team 7:3

Zatímco před prvním zápasem byla ústředním tématem rozpravy ranní stolice, dlouhé čekání na utkání s pořadovým číslem dvě vyplňuje debata o pubertě Šafíkova králíka. Pravda, opět se dozvídáme zejména podrobnosti ohledně jeho malé i velké potřeby. Kdyby vás to zajímalo, tak je naučený na svůj králičí záchod, ale nedostatek pozornosti často odnáší sedací souprava. S blížícím se začátkem zápasu se také opět do kurzu dostává otázka, kde je Jindra. Naštěstí ale i tentokrát přijíždí včas. Ostatně rozchytávání je u pro něj sprosté slovo, tak co by tu dříve dělal, že?

Ve srovnání s prvním zápasem čeká o poznání tužší boj. Prostoři totiž přidávají na důrazu a vůbec na herním nasazení a i díky tomu tentokrát otevírají skóre oni. Jenže nedlouho potom po pěkné přihrávce skóruje do odkryté branky Adam a následně předvádí své fríčko Šafík, takže skóre otáčíme. Navíc jej navyšuje další ze série svých šmudel Vlastík a když se později dostáváme do vedení 4:1, zdá se být vše jasné. Jenže pak naivně napadá právě Vlastík, Igor si naráží se spoluhráčem a nedává Jindrovi šanci. 4:2. Zdá se, že ze zápasu bude ještě drama, florbal to není tak pohledný a my se nějak nemůžeme chytit. Pomáhá nám ale přesilovka po faulu na Ondru a hned první povedená kombinace znamená Adamův gól do prázdné. To nás znovu nakopává a na jeden gól po oddechovém času soupeře odpovídáme dvěma našimi, takže opět trefujeme šťastnou sedmičku, která znamená náš postup do dalšího kola.

Statistiky: Adam 2+2, Vlastík 2+1, Péťa 1+1, Šafík 1+0, Radek 1+0, Ondra 0+1. Vyloučení 0-1, využití 1-0.

Závěr

Roli papírového favorita s přehledem potvrzujeme a jedeme dál. Místy sice byla ve druhém zápase hra trochu splašená, to patrně zafungovala naše psychika a obavy z toho, že stačí krůček a postoupíme. Jinak můžeme být spokojení, a protože se za výkon se stíháme pochválit ještě na hale, není třeba nic dodávat. Snad budeme s podobnou chutí hrát i v dalších kolech.

—————

Zpět