Zápasy AFL: osmé kolo

26.02.2017 11:31

25. 2. 2017 Hrací den č. 8

Úvod

Od posledního hracího dne uběhlo přesně 28 dní, a tak byl nejvyšší čas zase jednou provětrat své (florbalové) nábodíčko. Původně jsme se měli sejít v osmi lidech do pole, jenže šibřinky s těmito plány mírně zamávaly a očekávaná posila v podobě hostujícího Zdendy se nakonec z důvodu jeho společenské únavy nekonala. Pozdě, ale přece dorazil jeho věrný souputník Šafík, a to v průběhu prvního zápasu, kdy se již halou střídavě proháněla tradiční pětice obránců, z nichž se svého kopyta také již tradičně drželi Péťa, Radek a Pavel, zatímco Petr s Vlastíkem byli vyhnání dopředu k tou dobu jedinému čistokrevnému útočníkovi Adamovi. Dnešní reportáž ale bude velmi stručná, tak pojďme raději na plac.

V zápalu boje

1. zápas: SHM klub Újezd u Brna – FBC Atlas OnePR 11:2

V prvním zápase jsme byli papírovými favority, ale jak už to bývá, dění na hřišti tomu v první půli neodpovídalo. Tým Atlasu se snad dokonce dostal do vedení, jenže za chvíli vyrovnal po Adamově přihrávce Vlastík a poločas končil našim hubeným vedením 2:1. Zápas tak byl otevřený, jenže hned po dvaceti sekundách toho druhého na 3:1 zvyšovala dvojice Petr-Vlastík a o chvilku později podařeným fríčkem Šafík na 4:1 (pokud nedával už na 2:1 v první půli). Dlužno podotknout, že této brance asi předcházel náš faul, takže se soupeř mohl právem cítit poškozen. Bílo-modrým patří uznání za to, jak to vzali sportovně, ale o to víc pro ně mohl být až příliš krutý následující vývoj zápasu, kdy jsme jim i díky mimořádné efektivitě v zakončení nasypali hromadu gólů a zápas nakonec skončil naším jednoznačným vítězstvím 11:2.

Z dění na hřišti stojí za zmínku například rychlá kombinace, kdy za brankou soupeře nahrál Vlastík Petrovi a ten hned z první posunul před bránu na Radka (nebo Péťu), který dal celé této akci gólový lesk. A do paměti se nám vryje také Adamovo obhození protihráče, po němž mohl jít sám na brankáře, jenže to by se kolem něj nesmělo prohnat újezdské TGV Radek, který také celou akci s přehledem dotáhl do zdárného konce.

Statistiky zatím neznámé.

2. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – Slonokobra 11:4

Tým se zajímavým názvem, dresy a vlastně i hráči, to je Slonokobra. Pozor, dlouhodobý pohled na jejich dresy se střídavě modrými a žlutými pruhovými obrazci může navozovat stav stejný jako po požití omamných látek. K nim ostatně alespoň od pohledu někteří členové tohoto týmu možná nemají daleko, ale samozřejmě zde není cílem kohokoli urážet. Jen to prostě napadlo více lidí nezávisle na sobě.

Kluci ale asi byli i před bojovný pokřik do určité míry připraveni na svůj osud a přes rychle narůstající skóre nijak neklesalo jejich nadšení do hry, natož že by se projevovala nějaká frustrace. Kvalitou jsme je holt jednoznačně převyšovali a jeden šikovný obránce a výborný brankář, který se mezi třemi tyčemi mrskal jako právě ulovený kapřík, na tom nic změnit nemohli. I díky tomu si ale nakonec Slonokobra paradoxně odnesla menší výprask než kvalitnější Altas, neboť dostali stejnou porci branek, ale dali o dvě více a náležitě si je vychutnali.

Ze zajímavostí můžeme vypíchnout právě jednu z nich, kdy taková polostřela z poloviny hřiště doskákala středem hřiště přímo mezi nohy dřímajícího Vaška až do sítě. Ten si takovýto moment vybral v tu nejlepší vhodnou dobu, kdy vlastně o nic nešlo, a po zápase výstižně zhodnotil dnešní florbalové odpoledne tak, že nejzajímavější na něm byla mladá slečna v hledišti, která se navíc zrovínka když odcházel do šatny sehla pro něco do své kabelky. Výhled to musel být vskutku výstavní, protože se rozplýval ještě dvacet minut poté, avšak s určitou hořkostí zkušeně poznamenal, že je škoda, že období takovéto krásy u žen trvá tak krátce. S tím jsme souhlasili a s konstatováním, že my muži s věkem na kráse získáváme, jsme se odebrali na cestu do svých domovů.

Statistiky zatím neznámé.

Závěr

Na čele se nic podstatného nezměnilo a je jisté, že o titul si to již jen na dálku rozdáme s Tišnovem, nebo s Moravany, s nimiž budeme hrát až v poslední hrací den. Vlastně úplně poslední zápas základní části proti sobě obstarají právě tito naši konkurenti, tak doufejme, že výsledek tohoto zápasu již nebude moci na celkovém vítězi nic měnit. Každopádně to ale bude drama, už jen kvůli velmi náročnému losu, který nás během posledních hracích dní čeká.

—————

Zpět