Zápasy AFL: třetí kolo

01.10.2016 18:46

Turnaj 1. října 2016

Úvod

I když šlo již o třetí turnaj naší B-ligy, ještě pořád jsme se nedostali do dobrého herního rytmu. Situaci před turnajem skvěle dokresluje půlnoční domluva o tom, kdo nám vlastně bude chytat. Přestože náš tým vlastní tři brankařské legendy, tak jsme byly nakonec nuceni tahat los, kdože se do branky postaví. Nakonec nás naštěstí zachránil Jindřich Husák přezdívaný Jarda, který nakonec na halu dorazil s Pavlem a včas, takže jsme byli o poznání klidnější.

V zápalu boje

1. zápas: SHM klub Újezd u Brna – FBC Atlas OnePR 5:2

Do prvního utkání jsme vstoupily s touto sestavou:  obránci - Pavel, Peťa J. , Radek, útočníci: Adam, Petr Z., Ondra , Tom. Ano, vážení čtenáři, velmi dobře jste si povšimli, že na soupisce chybí dva nejvýše postavení hráči našeho týmu v kanadském bodování Šafec a Vlastík, kteří odjeli na zasloužené dovolené.  A to ještě ze zápisu nevyčtete, že Radkovi chyběla jeho hůl, kterou si zlomil těsně před prvním zápasem.

Prvním soupeřem nám byl tým FBC Atlas OnePR . Utkání se pro nás zpočátku nevyvíjelo vůbec dobře. Hned první nahození skončilo v naší síti. Naštěstí jsme velmi rychle zaveleli k obratu a na soupeřovu branku se valil jeden útok za druhým. Nějakou dobu se nám nedařilo překonat soupeřova strážce svatyně, ale nakonec jsme přece jen vyhráli první půlku 3:1 a na naši stranu se vrátil klid. Důležitým faktorem, který rozhodl utkání v náš prospěch, byly naše 2 přesilovky, které jsme proměnili. Pravda, že se Ondrovi nepodařilo proměnit trestné střílení, ale věřím, že si to nechává na zásadnější chvíle. Ve druhé půlce jsme již celkem kontrolovali hru a nakonec náš tým zvítězil 5:2 a připsal si další důležitou výhru.

Statistiky: Petr Z. 2+1,Adam 1+1, Radek 1+1, Ondra 1+0, Tom 0+1, Petr J. 0+1

2. zápas: SHM klub Újezd u Brna – Slonokobra 10:1

Ve druhém, a pro náš tým posledním zápase, jsme se střetli s týmem Slonokobra. Předpokládám, že týmový název byl inspirován brankařem tohoto týmu, protože svými hbitými zákroky nás velmi dlouho deptal a dokázal vytvořit před svou brankou pověstnou sloní zeď. Mnoho sázkařů dávalo našemu týmu před utkáním vědět, že naše výhra je jasná a nebude to vůbec náročné. Jenže míček je kulatý a, jak je naznačeno výše, nebyla to rozhodně procházka růžovým sadem. Po první brance v soupeřově síti jsme se domnívali, že vše půjde samo. Jenže hned z prvního protiútoku zaváhal Ondra a po domnělém faulu přestal hrát. Slonokobráci tak srovnali a přes neuvěřitelné množství šancí jsme šli do kabin za stavu 1:1. Po přestávce nás přišel pozdravit Zdenál (přezdívaný štístko)a, snad i díky této pomoci pana štěstěny, začaly přibývat branky v soupeřově síti. Po celém zápase se skóre zastavilo na slavné desítce (10:1), což byl nakonec solidní úspěch.

Statistiky: Petr Z. 3+2, Adam 2+3, Ondra 2+1, Tom 1+2, Petr J. 1+2, Radek 1+0

Závěr

Na závěr bych ocenil především obrannou hru všech hráčů. Dostali jsme velmi málo branek a do střel jsme padali, jak se sluší a patří na správné bojovníky. Metál by si určitě zasloužil Jindra přezdívaný Jarda, protože všechny překvapil svou formou a jeho statistika 1,5 obdrženého gólu na zápas ho řadí mezi nejlepší brankaře soutěže.

Autor: Tom

 

Do sekce „Pro pobavení" přibyla anketa o highlight sezóny 2016/2017, tak se mrkněte.

—————

Zpět