Zápasy AFL: druhé kolo

17.09.2016 22:26

17. 9. 2016 Hrací den č. 2

Úvod

Jak získat čas k napsaní reportáže? Jednoduše, když se od času se podaří manželku posadit k televizi. Ta (televize) sice ruší, ale mlátit do klávesnice se dá. Jen přemítám, jestli jsem nepoužil Ondrův ženy odpuzující šampón. No, raději se pojďme podívat na to, co zajímavého se dnes na Hattricku událo.

Z nebývale širokého kádru jsme tentokrát dokázali seskládat osm hráčů do pole, a to i přes to, že po prvním hracím dni kanadu vedoucího Adama na poslední chvíli sklátila bolest zubů. Znovu tak přišla na řadu naše hostující posila Zdenda, který se na rozdíl od minula přidal k Šafíkovi a tím vznikl první útočný pár. Těmto borcům kryl záda Pavel s Vlastíkem. Kolovaly zvěsti, že se druhý jmenovaný z důvodu své rozměrnosti a vysoké hmotnosti nevejde do sestavy, ale rozhodující vážení týden před dnešním turnajem ukázalo 99,9 kg, takže to, i když jen díky důkladnému výdechu, nakonec dobře dopadlo. Co na tom, že dnes už měl o pár deka víc.

Dalším, kdo strachem o místo v sestavě nemohl klidně spát, byl Tom, a to pro změnu pro svou nízkou přátelákovou morálku, ale jediným startem pár dní zpět přece jen do základní osmičky proklouzl. Lajdák lajdácká je zatím i zatejpovaný Radek, ale i pro něj se místečko našlo. Tyto dva matadory doplnil naopak expert na docházku Petr, zvlášť co se AFL týče, a také stále veselý Ondra.

Krom této analýzy interních týmových záležitostí stojí za zmínku ještě jedna věc, a to že měl dnes s trochou nadsázky každý hráč svého řidiče. Na halu jsme i přes uzavírku Husovického tunelu zdárně dorazili, což byl první krok k zvládnutí pouze dvouchodového menu, které nás dnes čekalo. Buďme ale rádi za dva kousky, řada týmů si nezahrála ani to.

V zápalu boje

1. zápas: SHM klub Újezd u Brna – Psychoteror 13:4

Naše soutěž čítá řadu týmů s poněkud básnickými názvy. Vedle Slonokobry, Sacího komanda a Extraloosers existuje také tým s názvem Psychoteror a právě ten byl dnes naším prvním soupeřem. Bohužel pro tento tým ale psychoteror zažívali právě jeho hráči, protože jsme, jak ostatně konstatoval jeden z nich, na ně od začátku vlétli. Prvních pár závarů se sice neujalo, ale pak přišel ke slovu Šafík a stejně jako minule svým fríčkem napsal první čárku na náš účet. Kdyby tato pěkná tradice pokračovala i v začátcích prvních zápasů dalších hrací dní, jistě bychom se nezlobili. Šafíkův počin pak rozpoutal naši kanonádu, kdy u obou čtverek nebyly výjimkou dvě branky za střídání, a tak bylo o vítězi tohoto utkání záhy rozhodnuto. Navíc vidina dostupných kanadských bodů dost povzbuzovala naše nasazení, které by jinak za rozhodnutého stavu mohlo snadno upadat.

Nejvíce střelného prachu do své pušky před zápasem naládoval Petr, kterému tam spadla snad každá střela, ať už pálil odkudkoli. Ostrými střílel i Šafík a čtyřmi body se prezentovala hned trojice dalších hráčů, takže jsme dokráčeli k pohodlnému vítězství 13:4 dle statistik a 12:4 dle oficiálního výsledku zápasu. Soupeř předvedl pár zajímavých individuálních akcí, dal několik tyček a Vaškovi jedny jesličky od modré, jinak se toho ale před naší brankou moc neodehrálo, a tak jsme se mohli v klidu soustředit na další prověrku v podobě Tišnova.

Statistiky: Petr 4+1, Šafík 3+2, Zdeněk 2+2, Vlastík 2+2, Ondra 1+3, Tomáš 1+1. Bez vyloučení.

2. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – Gladiators Tišnov 5:0

Mediálně ostře sledovaný byl zápas proti Tišnovu, týmu, který nám vyprášil kožich v trochu zvláštním prázdninovém přáteláku. Pravda, sestavy byly jiné, hala byla jiné, ale o kvalitách soupeře nikdo z nás nepochyboval. A není divu, vždyť oba zúčastněné týmy patří podle proklatě nízkých kurzů k favoritům B. ligy.  Míša, tišnosvký brankář, sice prohlašoval, že jich bude pouze pět, jenže to se to nakonec ukázalo jen jako poloviční pravda. Ono jich sice pět bylo, ale hned dvakrát. Spíš než počet hráčů nám ale dělal starost průměrný věk Gladiátorů, který byl dost pravděpodobně o více než deset let nižší, a s tím spojená běhavostní převaha. Tišnováci opravdu létali po hřišti jako vítr, ale přesto nakonec nebylo tak zle, jak jsme čekali.

Přes třikrát nižší počet naběhaných kilometrů jsme dokonce byli herně snad i o něco lepší a vytvářeli si šance, nebo alespoň závary před Míšovou bránou. Po jednom takovém Ondrův pokus pohotově doklepl Tom a svým typickým rykem jej rovněž patřičně oslavil. Bojovalo se dál, ale skóre se takřka výlučně měnilo jen po spolupráci zástupců této čtverky. Na jedinou výjimku došlo o pár minut později, kdy se po pěkném Šafíkově přťuknutí protáhl podél mantinelu Vlastík a takovou „Sekaninovkou“ trefil přesně pod víko. Brzy přišla na řadu i Sekaninovka v originálním podání, jenže ji zastavila branková konstrukce. Někteří z nás viděli zadní horní tyčku, většina dalších hráčů a hlavně rozhodčí však klasické břevno, a tak se skóre tentokrát neměnilo. Náš krasavec se ale díky důrazu na brankovišti přece jen radoval o několik chvil později.

Pátým hřebíček do tišnovské rakve pak zatloutkl dovršením svého hattricku Tomáš naopak typickou „Tomovinou“, tedy přesnou střelou na zadní tyč ze střední vzdálenosti. Tím nejenže asi o tři sta procent zefektivnil svou střelbu ve srovnání se zápasem minulým, ale hlavně předložil argument ze všech nejpádnější o své pozici v sestavě. Výborně se prezentoval i Vašek, a to nejen při svém na 120 kilo hbitém převalení na brankové čáře, kdy znemožnil zakončit soupeři do prázdné brány, a tak zcela po zásluze stejně jako Marťa minule udržel čisté konto a přispěl k dalšímu vítězství 5:0. Zvlášť díky druhé čtverce jsme byli poměrně produktivní, vždyť pět kousků to je hned celá polovina z toho, co Tišnov za pět zápasů inkasoval.

Statistiky: Tomáš 3+0, Ondra 1+2, Vlastík 1+0, Petr 0+1, Radek 0+1. Bez vyloučení.

Závěr

Jsme stále stoprocentní! Dnes se nám znovu podařilo zahrát na dobré úrovni, a to jak po individuální, tak týmové stránce. Zvlášť jsme si užili zápas s Tišnovem, který měl super náboj a atmosféru. Právě ta nás, možná ještě v kombinaci s Vaškovým peprným slovníkem, vybičovala k nás nevídanému nasazení. Užijme si pohled na tabulku týmovou i individuální a místo zdlouhavých řečí se kochejme, dokud to jde!

     

—————

Zpět