Zápasy AFL: desáté kolo

24.04.2016 10:26

Sladkou tečkou za základní částí AFL budiž Ondrova exkluzivní reportáž, která dnes po obědě dorazila do naší redakce. Pozor, může vyvolat zdravotní komplikace, zvláště pak v důsledku smíchu značné namožení břišních svalů!

Úvod

Tak jsme se tu opět sešli. Tentokrát k poslednímu kolu základní části. Sestava se neskládala snadno. V počátku týdne se objevily kusé informace od agentury Reuters, že Vlastík „AZ Kvíz“ Bílek si přivodil zranění v dolní části těla. Teď to snad můžeme prozradit, že se tato superstar světového florbalu zranila na utkání pralesní ligy v nedalekých Žatčanech. Což je pro mnoho jeho spoluhráčů nepochopitelné. S velkou pravděpodobností se tak tento obousměrný obránce připravil o nominaci na James Norris Memorial Trophy udělované nejlepšímu obránci základní části. Nezbývá než popřát brzké uzdravení. Polovina týmu zahájila přípravu už předchozí večer na narozeninách místní CM Šternovjan v čele se známým klarinetistou Tomem, v kterém autor tohoto článku začíná pozorovat nemalý pařící potenciál. Dalším gratulantem byla legenda moravského verbuňku Jan „23 cm“ Šafařík, který dokáže položit na zem nejen obránce, ale večer dokázal za pomoci své choti položit i 3 sedmičky bílého. Posledním večerním teambuilderem byl Ondra, který dokázal tento večer jako první na světě tancovat verbuňk na čardášovou píseň. Dále nás doplnil nikdy nepracující Ráďa, který celý den prospal, pak dělal drahoty, že neví, jestli pojede, a uklidním vás, dojel! Dále sestavu doplnil Peťa „kanada mě vůbec nezajímá“ Zahradník a Peťa J. Věk těchto obránců dá po sečtení a vydělení dvěma krásných 35 let. Jak jsem už předeslal, jelikož nám chyběl Vlasta, museli jsme povolat z farmy Pavla Diviše, nutno podotknout, že se v konkurenci nejvyšší soutěže vůbec neztratil. Zajímavé je, že jsme na hřišti měli otcovsko-synovské duo (Pavel-Adam). Tato událost se na nejvyšší úrovni stala naposledy v sezóně 1973–74, kdy se po ukončení kariéry vrátil Gordie Howe, aby si zahrál se synem Markem. Vskutku pamětihodný okamžik. Sestavu doplnila ještě klidná síla v brance Jindra, který dnes dokonce podpořil ofenzívu a připsal si krásné Áčko.

V zápalu boje

1. zápas: SHM Újezd u Brna – Lužánky Gangzta 17:2
První špíl, Ondra si všiml, že soupeři chytá slečna. Tak nabádá spoluhráče, ať hodně střílí. Sám se drží své rady a dává jediný smutný gól po pokusu o přihrávku na Toma. Jinak zápas plně v režii první řady ve složení Šaf-Adam-Peťa Z.–Radek. Chlapci hrají pěkný a efektivní florbal. Hlavně Adam, který dal asi bzilion gólů. Ten by dokázal míčkem trefit i komára, čímž by nejspíš uchvátil i slavného mistra Kesuke Miyagi z Karate Kida, protože jeho trik chycením komára do hůlek je proti tomuto pro žabaře. Druhá řada ve složení Tom-Ondra-Peťa-Pavel. Pár branek vstřelila, ale ve hře byly velké nedostatky. Za výsledek můžeme z velké části poděkovat gólmance soupeře, protože gangstři zase tak marní nebyli. A abych nezapomněl, tým soupeře bych z velké části obsazen zahraničními hráči, a to konkrétně z Horních Uher. A autor tohoto článku se dobrovolně přiznává k tomu, že mu neudělá nic lepší náladu než dát pořádnou kládu Maďarům.

Přidávám kategorii Ondrovo naprosto soudné hodnocení zápasu. Hodnotím každý zápas hvězdičkami od 1 nejhorší po 5 nejlepší. Tento zápas dostává 3,5 hvězdy.

Statistiky: Adam 9+1, Radek 1+4, Tomáš 0+5, Petr 1+3, Péťa 3+0, Šafík 2+1, Ondra 1+0, Pavel 0+1


2. zápas: SHM Újezd u Brna – Fbc Salesko 6:3
Druhý špíl, soupeř poměrně těžký kluci mladí, běhaví, někteří trochu agresivní. Kupříkladu hráč s číslem 20, ano máte pravdu, nestojí mi ani za to abych si hledal jeho jméno na stránkách. S tímto šikulou se nejeden z nás dostal do křížku během zápasu. Na závěr si s námi ani nepřišel podat ruce. Což je velmi sportovní a mně to dělá celkem velkou radost, protože vím, že musel být úplně zdeptaný, chudák. K samotnému zápasu si toho zas tak nepamatuju.
Myslím, že jsme celkem brzy prohrávali, ale zarputilostí a odpovědným výkonem jsme to otočili. Soupeř po našem srovnání na 3:3 trochu odpadl psychicky a my jsme je dorazili.
Dle mého skromného hodnocení se tady obě řady prezentovaly vyrovnaným výkonem.
Byl to dobrý zápas, zasloužená výhra.

Ondrovo naprosto soudné hodnocení zápasu: 4 hvězdy.

Statistiky: Adam 1+2, Tomáš 1+1, Ondra 1+1, Šafík 1+0, Petr 1+0, Radek 1+0

3. zápas: SHM Újezd u Brna – FbC Dohoda Brno 7:6
Třetí špíl, Dohoda určitě patří k tom lepšímu, co hraje naši ligu. Chlapci to jsou starší, průměrný věk jejich týmu je 32,65 let tak že to vypadá, že by mezi nimi i náš Peťa Z. byl za greenhorna. Chlapi jsou skutečně velcí, nejsou to žádní rychlící, ale souboje u mantilu s nimi bolí. Na zápas jsme se nečekaně přesunuli na halu Start. Což byla pro nás výhoda, větší hřiště, hodně prostoru na kombinaci. Od začátku zápasu jsme díky rychlému gólu vedli a tak to pokračovalo více méně celý zápas. Soupeř ale stále nebezpečně dotahoval. Dohoda měla skutečně výborné střely z dálky. Tady bych pochválil Jindru, který nás několikrát hodně podržel!
Zápas jsem dovedli do vítězného konce, což je podstatné.

Ondrovo naprosto soudné hodnocení zápasu: 4 hvězdy.

Statistiky: Adam 2+2, Ondra 2+0, Petr 1+1, Tomáš 1+0, Radek 1+0, Péťa 0+1, Šafík 0+1, Pavel 0+1

Závěr

Tři zápasy, 3 výhry. Úkol splněn. Hra byla slušná, dozadu standard, dopředu jsme byli efektivní, což je jinak naše velká slabina. Můžeme se těšit na play-off, která nás čeká dle všeho 14.5. Tohle datum není ideální, protože minimálně 3 hráči našeho týmu budou předchozí večer na oslavě narozenin známého folkloristy Vojcka z Hrušek. Doufejme tedy ve dvě věci, že se nám uzdraví Vlastík a že budeme hrát v odpoledním termínu.
Tréninku zmar a florbalu zvlášť.

Nepřesnosti a zavádějící informace v reportáži vyhrazeny!

—————

Zpět