Přátelák s Prostorem

30.11.2011 17:30

...aneb měli jsme prostor

Dne 30.11.2011 jsme opět poctili svou přítomností halu na Lesné. Namísto haluzářských čtvrtků se florbalový dýchánek konal tentokráte ve středu, přičemž soupeřem nám byl netradičně, ale také pravděpodobně ne naposled, Vášprostor florbal team. Postupně si na halu našlo cestu celkem šest újezdských reprezentantů. Kromě našeho tradičního kvarteta tvořeného Radkem, Vlastíkem, Bohdanem a Tomem se mezi námi zase po nějaké době objevil i Petr Zahradník a také ztracený marnotratný syn Filip, který, zdá se, ukončuje úspěšnou kariéru profesionálního kuřáka a restartuje kariéru hvězdného střelce. Sešli jsme se tedy v poměrně slušném počtu, kterým jsme zpočátku soupeře dokonce převyšovali. V průběhu hry se jim postupně dařilo lepit sestavu posilami ze zámoří, takže jich nakonec bylo v momentě konečného hvizdu snad osm do pole. Ačkoli Vašek původně vyhrožoval svou účastí, do brankářského vybavení se ve více než hustém šeru naší šatny převlékl Jindra a mohlo se jít na věc.

V úvodních minutách se Prostorům dařilo více držet balonek, ale naštěstí pro nás jen někde v prostoru kolem půlící čáry. Do větších šancí jsme je tedy nepouštěli a naopak se nám dařilo využívat jejich chyb k zakládání relativně úspěšných brejků. I přes několik spálených šancí jsme se brzy dostali do nadějného vedení, takže po odehraných patnácti minutách nesvítilo na světelné tabuli skóre 6:1. Nesvítilo nejspíš proto, že tentokrát jsme byli my týmem, který má střídačku blíže té krabičce, kde se skóre nastavuje. Prvním úspěšným střelcem večera byl po Tomově přihrávce Radek, po něm se prosadil ve spolupráci s Filipem Vlastík, kterého dvěmi brankami následoval Tom (přihrávali Radek a Filip). Ten si pak připsal dvě přihrávky na dva slepené góly opět z Vlastíkovy hole.

Druhá patnáctiminutovka už byla vyrovnanější, nám se v ní podařilo vstřelit o dvě branky méně než v té první. Vše započal Bohdan, který dostal přihrávku od Radka z hloubi vlastní poloviny, a před brankou už si věděl rady. Potom se po Bohdanově přihrávce prosadil Vlastík, ale už si nepamatuje jak. U třetí naší branky v tomto dějství asistoval opět Bohdan, který tak v této pasáži slavil zisk třetího bodu z dnes celkově získaných čtyř, a zakončoval Tom. Druhou patnáctiminutovku jsme uzavřeli další pohlednou akcí, kdy Vlastík vyvezl míček až do rohu na polovinu soupeře, přihrávkou za brankou našel Toma, po jehož bleskovém křižném pasu zakončoval Filip přesně k tyči.

Ve třetím dějství se neodehrálo ani půl minuty, když Igor nabídl míček Tomovi a ten se střelou pod víko nemýlil. Potvrdil tak svou dosavadní bilanci, která říkala, že pokud byl Tom na hřišti a my jsme vstřelili branku, pokaždé se na ní podílel asistencí nebo byl sám úspěšným střelcem. Tato jeho série vzala za své až v koncovce čtvrté čtvrtiny, když u posledních dvou našich branek byl přítomen, ale výrazně aktivněji se na nich nepodílel. Prostorům se v průběhu zápasu podařilo vstřelit celkem čtyři branky (které jako 82 % našich nejsou podrobněji zaznamenány), takže zápas skončil nemilosrdným výsledkem 17:4 v náš prospěch.

Hra Prostorů se s přibývajícím časem i lidmi postupně zlepšovala, ale bohužel pro ně se na ní dle dostupných informací i tak podepsala absence jednoho jejich útočného esa a jednoho pilíře obrany. My se můžeme oddat oslavným tanečkům a plácání se po ramenou. Když to vezmu od zadu, tak v brance se prezentoval s přehledem, klidem a jistotou Jindra, před ním se spolehlivým a zodpovědným výkonem blýskl Petr, který tím umožňoval podnikat svým kolegům Radkovi s Vlastíkem jejich oblíbené útočné výpady, při kterých se mohli opřít o spolupráci s kýmkoli z útočného trojlístku. Bodově se nejvíc dařilo Tomovi. Škoda, že k Bohdanovi se při zakončování otáčela často paní Štěstěna zády, protože za to množství v obranné fázi zblokovaných střel soupeře by si gólů zasloužil jistě víc. Nerad bych to zakřiknul, ale zatím to vypadá, že Filip začíná hrát týmověji než v letech dávno minulých, důkazem budiž jeho tři asistence. Jen tak dál.

Na naší hře by se samozřejmě našlo i několik nedostatků. Především doufám, že na turnajích bude rychlé zaujmutí pozic při bránění standardek samozřejmostí. Na tom minulém jsme na to v nejednom případě doplatili. Věřme tedy, že se v neděli svezeme na této vítězné vlně a uspějeme jak ve skupinových bojích, tak také v bojích vyřazovacích...Všichni fanoušci a příznivci nás nebo našeho florbalu jsou k nedělnímu zápolení srdečně zváni.

  G A B + - +/-
Radek 3 3 6 11 3 8
Vlastík 5 1 6 13 3 10
Petr Z. 0 0 0 10 2 8
Bohdan 1 3 4 10 3 7
Filip 2 3 5 11 1 10
Tomáš 6 5 11 13 3 10

 

—————

Zpět