Odečet bodů

08.09.2011 10:38

Pokud jste si toho zatím nevšimli, tak na stránkách AFL je již zvěřejněn seznam týmů, kterým byly odečteny body za neúčast na školení. Náš bodový stav se tím pádem pěkně zakulatil z pěti bodů na nulu. Samozřejmě je tohle jen a jen naše chyba, ale i tak mně to nedá a budu teď na chvilku tou známou potrefenou husou...

Je zajímavé, že podle nových pravidel se mají odečítat body za kde co (tímto ti Bohdane připomínám povinný hodnocení rozhodčích), ale na druhou stranu by člověk čekal určitou profesionalitu a zodpovědnost i ze strany šéfů afl. Narážím na to, že bych (asi naivně) očekával, že na turnaj v první lize budou nominovaní tři rozhodčí a ne jenom dva. Sice tam nakonec přišel i třetí, ale ten byl nejspíš zlanařen Martinem Brančem až v průběhu turnaje na druhé hale, kde hrál turnaj 2. ligy. Podobně se Martin snažil lovit naopak rozhodčího z řad hráčů u nás, který by šel pískat na vedlejší halu. Pokud si dobře vzpomínám, tak právě zavedení tří rozhodčích místo dvou na kžadý turnaj bylo jedním z argumentů pro zkvalitnění lig a zdražení startovného. Určitě se může stát, že některý z rozhodčích bude muset z jakéhokoli důvodu zrušit svou účast na turnaji těšně před ním, takže již nebude možné stihnout za něj sehnat náhradu v předstihu, ale vzhledem k tomu, že se toto stalo dvakrát ve stejný den, je těžké věřit, že zrovna tentokrát se jednalo o takový případ.

Každopádně teď už nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem a nezbývá než doufat, že si ostatní povinnosti v budoucnu lépe pohlídáme a všem dalším bodovým odečtům se vyhneme. Věřme, že vzniklou ztrátu zase rychle smažeme a že budeme dál hrát důstojnou roli v prní lize.

—————

Zpět