Nedělní haluzáři

02.06.2013 12:01

HalNeděle

O co méně přáteláků s Haluzářama jsme sehráli v prvních čtyřech měsících letošního roku, o to více se jich vyklubalo nyní. Vždyť v prvním zmiňovaném případě viděla palubovka haly na Lesné náš vzájemný souboj pouze třikrát. Skalním fanouškům našeho klubu jistě nemusím připomínat, že stejný počet zápasů jsme odehráli nyní během tří týdnů.

Na rozdíl od souboje čtvrtečního jsme se v tomto nedělním nesešli v tak početné sestavě a chybí i statistické okénko, jakož i jakékoli jiné poutavé záznamy o naší hře. Tentokrát byli do obrany připravení dva její tradiční členové, Petr a Vlastík, a navrátilec Radek. K dalším stálicím našich tréninkových i přátelákových řad, tedy Bohdanovi s Pavlem, přibyl po nemoci nastoupivší Adam. Záda nám kryl tentokrát Vašek. Haluzáři nastoupili také se šesti hráči v poli, které v průběhu doplnil Hul, a se Zigim v bráně, jenž ale předvedl dobrý výkon korunovaný podobnými statistikami, jako mívají rození brankáři.

Jak to bývá o nedělích běžné, sehráli jsme tři zápasy o třech desetiminutových třetinách. Výsledky byly následující:

Úježďáci – Haluzáři 10:4

Úježďáci – Haluzáři 1:6

Úježďáci – Haluzáři 10:6

celkové skóre: Úježďáci – Haluzáři 21:16

Výsledky zápasů mnohé vypovídají o jejich průběhu. V tom prvním soupeř nevykazoval prakticky žádné nasazení, a tak jsme se snadno prokombinovávali do výhodných střeleckých pozic, z nichž nebylo těžké udeřit. Na všechno jsme měli dost času, díky čemuž vzkvétala i spolupráce obrany a útoku, o přečíslování soupeře nebyla nouze.

Jenže druhý zápas začínal od nuly a možná i díky tomu si oba soupeři své role ukázkově prohodili. První zápas nás zřejmě ukolébal, naopak Haluzáři museli o mezizápasové pauze dostat nějakou motivační injekci, protože proti nám nastoupil úplně jiný tým. Za své nasazení byli brzy odměněni, zatímco naše hra značně skřípala. Teď jsme byli my těmi přečíslovanými, nám se zejména v útočné fázi nedařila kombinace, před naší brankou byly časté nepříjemné závary. O výsledku tak bylo záhy rozhodnuto, i tentokrát jsme duhý zápas prohráli.

Před třetím mačem učinil trenér malou taktickou změnu, když vysunul Vlastíka do útoku a Pavla stáhl do obrany. Snad již během prvního střídání jsme dvakrát udeřili, ale nadějný náskok byl téměř okamžitě ten tam. Zápas tak na rozdíl od prvních dvou nepostrádal dramatickou zápletku. Při hledání klíče k jejímu rozuzlení jsme ale začínali mít postupně čím dál delší prsty, přes které nás naštěstí Haluzáři nedokázali klepnout, takže i díky několika individuálnějším akcím jsme si už náskok v klidu pohlídali.

Závěrem doplňme, že krátkou diskuzi našich protivníků můžete shlédnout zde.

—————

Zpět