Nedělní Haluzáři

19.08.2012 22:28

3×3×10 minut

V neděli večer jsme se opět sešli, abychom zamířili do brněnské sportovní haly na Lesné. Je to poslední dobou vcelku četné zavítání (počítám i následující čtvrtek), ale vzhledem k četnosti nedělních tréninků to můžeme jen uvítat.

Tedy sestava: Ve čtvrt na sedm se na parkovišti před farou nacházel pouze Jarda. Poté s klinkáním hodin dorazil překvapivě jako druhý Tom, následovaný Radkem, Adamem, Pavlem a bratry Hladkými – tedy Bohdanem a Frantou. Abych nezapomněl, branku nám opět jistil Vašek, který i řídil svůj rudý kočár…

Zápas byl tentokráte hrán systémem na 3x10 minut. Hned první zápas se začal hrát ve svižném tempu, ovšem snaha obou týmů před oběma brankami nebyla příliš znát. První branku tak vstřelil, pro mnohé překvapivě, Pavel po Adamově přihrávce tečovanou střelou. (Důležitou roli v našem střeleckém tápání hrál mimořádně dobře chytající brankář, kterého jsme viděli v haluzářské bráně poprvé.) Hned vzápětí ovšem soupeř odpověděl, když Dave tečoval nahozený míček. Ve třetí třetině si v našem dresu vzal poprvé v zápase slovo Radek, který svým typickým průnikem prošel přes tři hráče a skóroval. Jenže zase bylo velmi brzy vyrovnáno. A ještě jednou Radek dostal náš tým do vedení, tentokráte po Tomově přihrávce, jenže ani to nestačilo. Soupeř opět vyrovnal a o vítězi prvního – velmi vyrovnaného matche – rozhodla trestná střílení. V našem dresu 2x skóroval Tom, 1x Radek, a protože Vašek předvedl excelentní výkon, vyhráli jsme nakonec 3:1 – respektive 4:3N.

Statistiky: Radek 2+0, Pavel1+0, Adam 0+1, Tom 0+1

 

Druhý zápas byl z naší strany asi nejpovedenější. Začala se totiž prosazovat naše úderná dvojka Bohdan – Tom, která obvykle ve spolupráci s Radkem a Frantou zamkla Haluzáře před vlastní brankou a jen díky skvělému golmanovi skončil zápas relativně mírným výsledkem.

Ovšem první branku druhého zápasu vstřelil soupeř, a to už v první minutě, kdy odražený míček od zadního mantinelu zasunul za bezmocného Vaška úplně volný soupeř. Na tuto nepříjemnost jsme reagovali ještě v první třetině, kdy Tom hodil Radkovi ne příliš dokonalý pas, ale ten si s ním poradil a po kličce nekompromisně doručil míček za bezmocného strážce domácí svatyně.

Druhá třetina patřila vůbec k nejvydařenějším. Začala akcí, která by mohla figurovat v nedělním borci nakonec (který už byl tou dobou bohužel odvysílán). Tom převzal přihrávku od Radka, Bohdan přeběhl za obránci, kteří se vydali za ním a Tom tak mohl vybídnout Radka elegantní zadovkou, aby opět provětral haluzářské sítě. Za půl minuty už to bylo 3:1, Když si Bohdan s Tomem po rozehrávce vyměnili krátké přihrávky a první jmenovaný se trefil do růžku branky. Po chvíli už to bylo 4:1, když se spolupráce výše jmenovaných forvardů opakovala, ale tentokráte v opačném gardu.

V průběhu třetí třetiny soupeř utkání zdramatizoval, když střelami z dálky dvakrát překonal Vaška. 4:3. Další dramatizaci ovšem nepřipustil Pavel, který opět tečovanou střelou z dálky využil Adamovu přihrávku.

Stats: Radek 2+0, Tom 1+3, Bohdan1+1, Pavel 1+0, Adam 0+1

 

Ve třetím zápase se nám díky Radkovi (jak jinak) opět podařil vstup do utkání. Hned v první části soupeř srovnal svou oblíbenou dorážkou míčku vracejícího se od zadního mantinelu. Na 2:1 opět skóroval Radek (bohužel přihrávku už nevím) a dovršil tak svůj průměr dvou branek na zápas. V prostřední třetině jsme přidali ještě třetí gól, kdy Tom přihrál Bohdanovi, který svým průnikem od mantinelu a následnou střelou, která se otřela o břevno, uzavřel účet druhé třetiny.

Ve třetí třetině se Haluzáři snažili dohánět náš náskok. Stačilo to ovšem pouze na jednu branku. Naopak minutu před koncem pečetil Pavel po Radkově přihrávce naše třetí vítězství do prázdné branky.

Stats: Radek 2+1, Bohdan 1+0, Pavel 1+0, Tom 0+1.

 

Sečteno a podtrženo se tedy na Hattricku tuto neděli hrál velmi pohledný florbal a to z obou stran. Haluzáři dnes mnohem zodpovědněji bránili, ale přišlo mi, jako by začali po půlce hry trochu fyzicky odcházet. Navíc jsme měli Radka, o němž si soupeři budou ještě asi dlouho (viz jejich report) povídat. Vašek podal standardní výkon (takže dobrý), Bohdan s Tomem asi též (snad jen těch branek by mohlo být ještě víc), Pavel překvapil třemi přesnými zásahy. Trošku se trápili Jarda s Adamem, snad i proto, že po minulé zkušenosti už chlapci Adama nepodcenili a věnovali mu dostatečnou pozornost. A František si jako obvykle odběhal to své, i když na body to tentokráte nestačilo. (Ty si určitě schovává do začátku sezony, stejně jako vtipy, kterými zaplní rubriku na našich stránkách…) Dobrý nápad byl hrát na tři utkání. Oba týmy totiž udržely koncentraci a v každém zápase bylo o co hrát až do konce.

—————

Zpět