Haluzáři

27.08.2015 19:00

Po čase na florbale zase

Po dlouhé době vítejte alespoň u takové minireportáže z přáteláku tradičně proti Haluzářům. Začátek sezóny stále silněji klepe na dveře a mnozí z nás si dnes poprvé či podruhé od konce minulé sezóny osahali své hokejky a povodili děravý míček. Přes jinak velmi bídnou florbalovou morálku jsme tentokrát dali dohromady krásných sedm lidí do pole, jmenovitě obránce Péťu, Vlastíka a Pavla a útočníky Bohdana s Ondrou a Petra s Adamem. Do branky zaklekl Martin řečený Valis, naše posila ze zámoří.

Začátek zápasu se z obou stran nesl především ve zvykání si na tento sport, na obou stranách byl často neřešitelný problém balonek zpracovat nebo přihrát. Asi i proto se v prvních dvaceti minutách fanoušci žádného gólu nedočkali. Šancí nebylo moc, ale některé z toho mála byly opravdu stroprocentní, když hráči na obou stranách čelili prázdné brance. Ta však zatím odolávala, stejně jako brankáři, kteří chytali famózně.

Jako první jsme se prosadili my, a to třikrát v krátkém sledu. Haluzáři na to reagovali oddechovým časem a brzy po rozehrání dokázali jednu branku vsítit, jenže my jsme znovu odskočili na tříbrankový rozdíl. Náš střelný prach pak ale znovu zvlhnul a ke slovu se dostávali zejména agilní hráči v bílých dresech, Jirka s Pawlem, kteří po našich chybách v útočné fázi zakládali smrtící protiútoky. Stav se tak vyrovnal na 4:4 a posléze na 5:5.

Jenže potom jsme opět našli střeleckou formu a postupem času navyšovali svůj náskok až do úplného konce utkání. Možná, že svůj podíl na tom měly i ubývající síly soupeře, který hrál pouze v pěti mužích. Ze zprvu vyrovnaného zápasu se tak stala jednoznačná záležitost v našem podání, což jen podtrhuje konečný výsledek 16:7. Celkově vzato můžeme být spokojení, všichni hráči podali na začátek sezóny slušný výkon, ale k tomu ideálu, který jsme předváděli koncem sezóny uplynulé to má samozřejmě daleko. Jistota s míčkem, přesnost přihrávek a zrychlení hry skýtají ještě mnoho prostoru ke zlepšení.

Tak zase za týden...

PS: Nemůže chybět tradiční odkaz na stránky soupeře.

—————

Zpět