Haluzáři

30.05.2013 22:55

Slušná kanonáda

Vzhledem k momentálně omezeným časovým možnostem autora vezmeme dnes reportáž trošku hopem. Na druhou stranu ale po delší době můžeme přidat úplnou(!) tabulku s kanadským bodováním a chronologický záznam z utkání. Ke konci už nestačil papír, tak zejména závěrečné brankové akce bohužel zůstaly bez oslavných ód na jejich aktéry.

Všemožnými dopravními prostředky a po různých vlastních i nevlastních osách se na Lesnou nakonec dopravila následující osmička hráčů doplněná chytajícím Milanem: Péťa, Franta, Bohdan, Tomáš, Petr, Pavel, Vlastík a Šafík. Konkrétní čtveřice byly na hrací plochu posílány ve složení, které napovídá již samotný výpis hráčů. Byla tedy přítomna jedna naše celá turnajová čtverka a polovina druhé. Honza s Vlastíkem, ač obvykle nehrají na stejných postech, se tak sešli v útoku a záda jim kryli osvědčení Křídelníci – Petr a Pavel. Naopak Haluzáři nastoupili v poměrně netradiční sestavě, což se patrně podepsalo i na průběhu a výsledku zápasu.

Jak bude i níže patrné, v úvodu zápasu se prosazovala častěji čtverka druhá, ovšem postupně se začala rozjíždět i ta první, turnajová, až nakonec zhruba od 60. minuty zcela převzala iniciativu, kdy zejména pěti brankami v řadě prokázala svou nespornou kvalitu. V závěru pak poprvé v zápase dvakrát promluvila i Petrova opakovačka, ale poslední slovo měla opět čtverka první. Nutno dodat, že na nedostatek šancí jsme si v průběhu zápasu rozhodně nemohli stěžovat, často však již téměř tančící fanoušky předčasně oslavující další vstřelený gól usadil zpátky do sedadel výborně chytající brankář soupeře. Slušnou porci pokusů zablokovala i obrana soupeře a pochopitelně také nejedna střela končila v ochranné síti za bránou. Zastínit se nenechal ani Milan, jenž poprvé kapituloval až ve 32. minutě. Tedy ve skutečném času hry by to bylo o něco dříve, protože dnešní atraktivní duel začínal v době, kdy již časomíra ukazovala přibližně sedmou minutu.

Pojďme už ale ke stručnému popisu jednotlivých gólových situací:

9´_1:0 … Honza předkládá na stříbrném podnose zpoza brány Vlastíkovi první branku večera.

13´­­_2:0 … Z brejkové situace udeřilo duo Pavel–Šafík

xx´_3:0 … poprvé skóruje první čtverka, konkrétně útočné duo Tom–Bohdan.

xx´_4:0 … Vlastík vystihuje soupeřovu rozehrávku mezi kruhy a po kličce zvyšuje náš náskok.

32´_4:1 … Soupeř využívá našeho špatného postavení.

35´_4:2 … Typická Hulovka z rohu na střed.

39´_4:3 … Najednou je to pouze o jediný zásah.

42´_5:3 … Vlastík střídá přímo do akce Péťu, který si hned doběhl pro gól po Honzově přihrávce.

44´_5:4 … Haluáři proměňují standardku.

44´_5:4 … Gól dává Fanda, bohužel tak rychle po inkasované brance, že statistikové a komentátoři nestihli barvitě zaznamenat jeho počínání.

xx´­­_7:4 … U další branky je opět Fanda, který tentokrát předskočil útočníka čekajícího na přihrávku a křižným pasem přesně našel Bohdana.

xx´_7:5 … Soupeř opět snižuje. Jakým způsobem, to už zůstane ve hvězdách.

xx´_8:5 … Vlastík doráží přihrávku adresovanou Šafíkovi, kterou zablokovala obrana.

55´_9:5 … Parádní rozehrávka standardky, šťastným střelcem je Péťa po Tomově přihrávce.

57´_10:5 … Šafík nachází zhruba na modré čáře Pavla, který v klidu zpracovává a rozvlňuje síť.

58´_11:5 … Milan nádherně nachází svým výhozem Boďu, který tak může jít sám na brankáře. Tomu dělá kličku do strany a do protipohybu uklízí kulatý nesmysl.

66´_12:5 … Pěkná akce celé čtverky, po které Tomovu střelu brankář zázračně kryje, proti Péťově dorážce je však bezmocný.

Od této chvíle dochází místo na papíře, první čtverka, ve které dále řádí zejména Bohdan s Tomem, přidává do konce utkání ještě čtyři branky, druhá po dvojnásobné spolupráci Petra a Vlastíka během jednoho střídání střílí branky dvě. Krom toho dostáváme poslední šestý gól, kterému se svým druhým zkušeným střídáním dne na úkor Bohdana vyhýbá Šafík, čímž si opět zlepšuje statistiky +/− bodů.

Konečný stav: Úježďáci – Haluzáři 18:6.

Vzhledem k výsledku utkání asi není na místě očekávat reportáž z tábora soupeře, ale kdyby náhodou vznikla, bude tady.

 

  G A B + - +/-
Péťa J. 2 2 4 11 3 8
Franta 2 1 3 11 3 8
Bohdan 5 1 6 10 4 6
Tomáš 2 4 6 11 3 8
Peťa Z. 1 1 2 7 3 4
Pavel 1 1 2 7 3 4
Vlastík 4 1 5 7 3 4
Šafík 1 3 4 8 2 6
Milan

22 zákroků (79% úspěšnost)

+ jedna asistence

 

—————

Zpět