Nominace č. 1: Hattrick Ondřeje Sekaniny

03.09.2016 10:00

Prvním highlightem sezóny je Hattrick Ondřeje Sekaniny. Tento nezapomenutelný okamžik se odehrál ve druhém zápase prvního hracího dne přímo na hřišti. Autorem reportáže je Vlastík, tak se konečně pojďme společně podívat, o co vlastně šlo:

 

2. zápas: SHM Klub Újezd u Brna – Zbojníci Komín 5:0

Ve druhém zápase nás čekal výrazně známější celek, tým komínských zbojníků. Bylo jasné, že chceme-li proti nim uspět, musíme ve srovnání s prvním zápasem zlepšit poziční hru a asi i koncentraci na vlastní výkon. To se snad i podařilo, ale zase jsme výrazně zhoršili naši efektivitu a i díky tomu svítilo na světelné tabuli skóre 0:0. Pravda, toto skóre tam vzhledem k její poruše vlastně svítilo celý den, ale tentokrát byl bezbrankový stav opravdu platný. Dík za to patří také chytajícímu Marťovi, který nekompromisně zavřel krám.

Těžko říct, jak to chodí v jiných týmech, ale za bezbrankového stavu by jeden od přestávkové pauzy očekával maximální soustředění hráčů, doladění taktiky, vyříkání si některých situací, motivační řeč trenéra i kapitána a osnování plánů na to, jak se proti obraně soupeře prosadit a vyhrát. To se v našem případě nekonalo, protože místo toho se rozebíralo pozadí útočnice soupeře „Ivet“, jejího srovnání s Ondrovým a hlavami hráčů se honily nejrůznější nemravné myšlenky. Do toho všeho si ještě Adam začal stěžovat na bolavé zápěstí. Každopádně jsme ale do druhé půle vlétli jako vítr a po pěkné narážečce Ondry se Zdeňkem právě první jmenovaný otevřel skóre, a to svým premiérovým gólem v této sezóně. Později se ukázalo, že tato branka byla zároveň brankou vítěznou, neboť Marťa navzdory svým prohlášením udržel čisté konto.

Z naší strany to však nebylo vše, nakonec jsme druhou půli a tím i celý zápas dotáhli do tvaru kontumačního výsledku 5:0. Na jeden ze zásahů přihrával právě Šampón. Ale proč je to tak podstatné? V minulosti jsme od něj byli svědky tzv. hattricku Gordieho Howea, k jehož dosažení je potřeba krom gólu a gólové přihrávky absolvovat ještě bitku, ale tentokrát se náš specialista na dobrou náladu v kabině vyznamenal něčím mnohem peprnějším. Nebohou Ivet u mantinelu totiž prakticky od hlavy až k patě omotal svou anakondou, a tak AFL poprvé ve své historii zažila znásilnění, které koneckonců i hráčka sama od sebe ihned po aktu přiznala. Náš mladý elegán tím dal vzniknout zcela nové disciplíně s pracovním názvem Hattrick Ondřeje Sekaniny a nesmazatelným písmem se tak zapsal do historie sportu. O tom, že přes počáteční šok opouštěla útočnice soupeře s blaženým výrazem ve tváři, se jistě není třeba nijak zvlášť rozepisovat. Pro úplnost jen dodejme, že Ondrův zákrok nebyl posouzen jako nedovolený, a to dokonce ani po přezkoumání videa a pravidel, které hru dvěma hokejkami současně nezakazují.

—————

Zpět


Diskusní téma: č. 1 Hattrick Ondřeje Sekaniny

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.