1. turnaj

17.09.2012 13:03

První turnaj 1.ligy AFL-Brno 9. 9. 2012

Úvod

Po dlouhotrvající odmlce konečně nastal den, kdy nám začala nová sezona. Shodou okolností to byl den, který slavím narozeniny (nebudu radši psát kolikáté), což jsme poznali také podle meruňkovice, kterou nám František nachystal na úvodní přivítání v šatně.

Základní skupiny

1. zápas: Újezd – Blažovice 7:1

K prvnímu zápasu AFL – Brno jsme nastoupili v celkem kompletní sestavě. Navštívil nás též Šafec, který absolvoval tvrdou individuální přípravu. O dalších hráčích se nebudu moc rozepisovat, neb je známe z přátelských zápasů s Haluzáři. Tedy dnešní sestava: Vašek – Franta, Radek, Péťa – Tom, Bohdan, Ondra, Šafec. Zkrátka nám chyběl pouze Vlastík, který se opaloval s Adélkou na chorvatských plážích.

Palubovka haly Kounicova nám zpočátku dělala problémy. Míček měl jiný odskok, než jsme zvyklí a často opouštěl naše hole. Naštěstí jsme se vcelku brzy dostali do vedení. To když Tom vybojoval míček a Bohdan se umístěnou střelou k tyči nemýlil. A od této chvíle bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Druhou branku velmi rychle přidal Ondra, když využil idální vybídnutí od Šafece zpoza branky – 2:0. Třetí branka byla skvostná. Po nádherné akci na první dotek po ose – Bohdan v rohu, Tom a pálící František si s radostí můžeme připsat do statistik Františkův gól. Připomeňme, že tento husarský kousek se mu nepovedl celou loňskou sezonu. Stejným skóre skončil celý poločas.

Ve druhé půlce na nás soupeř nastoupil o poznání lépe. Paradoxně jsme z toho mohli těžit spíš my, neb nám svou nátlakovou hrou dával možnost k brejkům. Na 4:0 dával Ondra, když se na hřišti nakrátko sešel s Tomem a ten mu nabil na beckend. Brankou na 5:0 se újezdským připomněl slovutný šuter Radek, který dělovkou od poloviny hřiště nedal golmanovi šanci.

Bohužel si nulu nepřipsal Vašek, neboť soupeř využil našeho zaváhání, kdy obrana přestala hrát po domnělé hlavičce jednoho ze soupeřova hráčů 5:1.

Závěr zápasu už zase patřil našim barvám. Nejprve si Péťa naběhl na Tomovu rozehrávku z rohu a přidal šestý gól. A gól sedmý by pravděpodobně putoval do televizních zpráv, neboť patřil k tomu nejlepšímu, co zaplněné tribuny mohli vidět. Do kombinace se zapojila celá sčtveřice- Radek nahrál Ondrovi na polovinu hřiště, Péťa si příkladně naběhl po levé straně, zavezl míček a mezi kruhy nabil vonému Šafecovi. Zkrátka úvodní zápas se nám vcelku povedl.

Statistiky: Ondra 2+0, Šafec 1+1, Bohdan 1+0, František 1+0, Péťa 1+1, Radek 1+0, Tom 0+4; vyloučení: Péťa 1 min. sekání – první hráč vyloučený v této sezoně Afl vůbec.

 

2. zápas: Újezd – Žlutej teror 4:4

Druhý zápas už nám nevyšel podle našich předpokladů. Už velmi brzy jsme totiž obdrželi gól. Po závaru před naší brankou Radek nešťastně vyhodil míček přímo na hokejku soupeře a ten se nemýlil. Naštěstí jsme velmi brzy vyrovnali, když Bohdan dorazil Tomovu odraženou střelu. Jenže neuplynulo mnoho z odehraného času a zase jsme prohrávali. Nádherná přihrávka před prázdnou bránu znamenala druhou branku v naší síti. Naštěstí jsme se zase zvedli jak fénix z popela a po dvou brankách Péti ze střední vzdálenosti jsme v poločase vedli 3:2 (po asistencích Franty a Ondry). Ve druhé půli jsme přidali na agresivitě a odměnou nám a hlavně Péťovi, který dovršil hattrick tentokrát po Bohdnově nahrávce, byl čtvrtý míček v soupeřově síti. Jenže soupeř se nevzdal a velmi brzy vstřelil kontaktní branku na 4:3. Po další chybě na půli hřiště Péťa musel faulovat a nařízené trestné střílení Vašek bravurně zlikvidoval. Jenže minutu před koncem po nahrávce ze standartky, jež se rozehrávala ze středu hřiště před naší brankou, se jeden ze žlutých hráčů trefil lehkou střelou do růžku branky. 4:4

Po skupině jsme tak skončili na druhém místě o skóre za Terorem a to znamenalo, že semifinále sehrajeme s doposud neporaženým týmem Lelekovic.

Statistiky: Péťa – 3+0, Bohdan 1+1, Franta 0+1, Ondra 0+1, Tom 0+1, Vyloučení Petr 1 min.

Vyřazovací boje

Semifinále: Újezd – Lelekovice 3:2

Modrobílí hráči soupeře z Lelekovic byly hodnoceni naším týmem jako velmi běhaví, proto jsme se rozhodli hrát zodpovědně z obrany. A po většinu zápasu se nám to dařilo. Ještě před tímto utkáním nám dorazila fanouškouvská podpora v podobě Monči a Honzíka, kterýžto vytrvale pořvával na svého tatínka, který neúnavně pobíhal na pravém křídle.Zápas začal pro naše šedé barvy skvěle. Už potřetí se totiž z naší strany trefil Bohdan, který opět dorazil odražený míček po Tomově střele – efektně i efektivně beckendem. Po zbytek prvního poločasu jsme měli celkem velkou převahu a soupeře jsme téměř do ničeho nepustili. Bohužel se nám tento stav na palubovce nepodařilo přetavit v další branku. Co nešlo v poločase prvním, podařilo se hned v úvodu poločasu druhého. To když se Tom konečně trefil po Bohdanově přihrávce z rohu pod ruku jinak skvěle chytajícího golmana modrobílých. A to ještě nebylo vše. Dnešní střelec Péťa se opět trefil taženou střelou ze střední vzdálenosti tentokráte po Radkově přihrávce.

Do třetí třetiny druhého poločasu soupeř neměl téměř žádnou šanci. Jenže pak Radek nepřesně přihrál na Bohdana, (pozn. Radka – Bohdan si neměl křičet) a poté šli dva hráči na Péťu a tentokrát se nemýlili. A to nebylo vše. V poslední minutě se terfili ještě jednou a to po rozehrávce z rohu. Soupeř si okamžitě vzal oddechový čas a nám nebylo nejlépe. Naštěstí se do konce zápasu už nic významného nestalo, takže jsme postoupili do finále.

Statistiky: Bohdan 1+1, Tom 1+1, Péťa 1+0, Radek 0+1

 

Finále: Újezd – Žlutej teror 4:2

Finále začalo pro náš tým pohromou, protože, kdaž to vypadalo, že začneme v rukou pevně třímat otěže zápasu, přišla rychlá akce na 0:1 – opět jsme neuhlídali střelce u naší brány. Naštěstí soupeř fyzicky začal odcházet a my jsme se rozstříleli. Takže jako obvykle první branku vstřelil Bohdan tentokráte po Radkově skvělém vyběhnutí a přihrávce před prázdnou branku. Tímto skóre skončil první poločas. Ten druhý začal naší gólovou minutovkou, kdy nejprve druhý gól našeho týmu vstřelil Péťa - bez asistence si vykroužil svůj oblíbený švih zápěstím – a třetí gól přidal po Šafecově přihrávce Ondra. Poslední slovo z naší strany měl opět Péťa, který střelou zápěstím překonal brankařku našeho soupeře. Nutno poznamenat, že chlapci ve žlutém ve druhé půlce už fyzicky odešli a marně se snažili odolávat našim brejkům. Jenže hala na Kounicově je zrádná a jakýkoli odraz může znamenat komplikaci. Což se bohužel také stalo, když se odražený míček dostal k osamělému útočníkovi a ten své sólo bravurně zakončil. Naštěstí jsme posléze už Teror k ničemu nepustili a mohli jsme se tak radovat z premiérového poháru v této sezoně.

Statistiky: Péťa 2+0, Bohdan 1+0, Ondra 1+0, Radek 0+1, Šafec 0+1.

Závěr

Závěrem je třeba říci, že úvodní turnaj se nám, až na drobné zaváhání ve skupině, povedl. Teď si dovolím citovat Monču: „Ti dlouzí chlapci v obraně (Radek a Péťa) jsou moc šikovní. František hrál taky moc dobře. Bohdan si vždycky najde nějaké místo, aby dal gól a ty jsi taková holka pro všechno, která všude lítá (Tom).“ Bohužel Monča opomněla jmenovat ještě tři hráče. Vaška, který svými zákroky jistil naše záda a můžeme tvrdit, že odchytal svůj standart. Ondra dnes neměl svůj den a musel se tak jen dívat na Péťovo střelecké galapředstavení. Podobně na tom byl asi i Šafec. Oba borci ovšem budou podle jejich tvrzení častěji vídáni na tréninku, a tudíž se soupeřovi golmani již brzy mohou obávat přívalu gólů ve svých sítích. Jinak ještě jednou je třeba pochválit především Péťu s Frantem, protože ti předvedli výkon, který předčil všechna očekávání.

—————

Zpět